10 semne timpurii ale bolii Alzheimer


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pierderea memoriei

Acesta este cel mai frecvent simptom. Uitați cu ușurință informațiile pe care tocmai le-ați învățat? Pierdeți din vedere datele, numele și evenimentele importante? Uiți că s-au întâmplat lucruri importante? Cereți mereu aceleași informații? Vă bazați foarte mult pe ajutoare de memorie, cum ar fi notițele Post-it sau memento-urile de pe smartphone?

Probleme de planificare și de rezolvare a problemelor

Aveți probleme în a vă face planuri și a le respecta? Este dificil să urmați o rețetă, chiar și una pe care ați folosit-o de multe ori? Vă este greu să vă concentrați asupra unor sarcini detaliate, mai ales dacă acestea implică numere? De exemplu, puteți să vă țineți evidența facturilor?

Sarcinile zilnice reprezintă o provocare

Chiar și lucrurile familiare pot deveni dificile. Aveți probleme în a conduce spre o locație în care mergeți des? Puteți duce la bun sfârșit o sarcină obișnuită la serviciu? Uitați regulile jocului dumneavoastră preferat?

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Timpurile și locurile sunt derutante

Puteți înțelege pe deplin ceva ce nu se întâmplă chiar acum? Sunteți dezorientat? Vă pierdeți cu ușurință? Uitați unde vă aflați? Vă amintiți cum ați ajuns acolo?

Modificări ale vederii

Este mai greu să citiți cuvintele de pe pagină? Aveți probleme în a judeca distanța? Puteți distinge culorile? Acest lucru este important, deoarece vă poate afecta șofatul.

Cuvintele și conversațiile sunt frustrante

Vocabularul devine dificil. Poți găsi cuvântul corect pe care îl cauți? Sau numești lucrurile pe nume greșit?

Conversațiile pot fi o luptă. Evitați să vă alăturați? Sunteți capabil să urmăriți? Vă opriți brusc în mijlocul unei discuții pentru că nu știți ce să spuneți? Vă tot repetați?

Pierdeți lucruri

Toată lumea rătăcește lucruri din când în când, dar puteți să vă refaceți pașii pentru a le găsi din nou? Puneți lucrurile în locuri neobișnuite, cum ar fi ceasul în frigider? Acuzați oamenii că au luat lucruri?

Lipsă de discernământ

Ați luat decizii proaste în ultima vreme? Faci greșeli cu banii, cum ar fi să îi dai când în mod normal nu ai face-o?

Faci duș la fel de des? Ai mai puțină grijă de tine însuți? Te îmbraci pentru o vreme nepotrivită?

Retragere socială

Vă reduceți numărul de proiecte la serviciu? Sunteți mai puțin implicat în hobby-urile preferate? Vă lipsește motivația? Vă surprindeți uitându-vă la televizor sau dormind mai mult decât de obicei?

Modificări ale dispoziției

Vă supărați mai ușor? Vă simțiți deprimat, speriat sau anxios? Sunteți suspicios față de oameni?

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend