Tratamentul chistului și abcesului Bartholin


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

De multe ori, chistul Bartholin nu necesită tratament – mai ales dacă chistul nu provoacă semne sau simptome. Atunci când este necesar, tratamentul depinde de mărimea chistului, de nivelul de disconfort și de faptul dacă este infectat, ceea ce poate duce la apariția unui abces.

Opțiunile de tratament pe care medicul dumneavoastră le poate recomanda includ:

Băi de șezut. Înmuierea într-o cadă umplută cu câțiva centimetri de apă caldă (baie de șezut) de mai multe ori pe zi, timp de trei sau patru zile, poate ajuta un chist mic și infectat să se rupă și să se dreneze de la sine.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!Drenaj chirurgical. Este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a drena un chist infectat sau foarte mare. Drenarea unui chist se poate face folosind anestezie locală sau sedare.

Pentru această procedură, medicul dumneavoastră face o mică incizie în chist, îi permite acestuia să se dreneze și apoi plasează un mic tub de cauciuc (cateter) în incizie. Cateterul rămâne la locul său timp de până la șase săptămâni pentru a menține incizia deschisă și a permite drenajul complet.

Antibiotice. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie un antibiotic dacă chistul este infectat sau dacă testele arată că aveți o infecție cu transmitere sexuală. Dar dacă abcesul este drenat corespunzător, este posibil să nu aveți nevoie de antibiotice.


Marsupializare. Dacă chisturile recidivează sau vă deranjează, o procedură de marsupializare vă poate ajuta. Medicul dumneavoastră plasează copci de fiecare parte a unei incizii de drenaj pentru a crea o deschidere permanentă cu o lungime mai mică de 1/4 de inch (aproximativ 6 milimetri). Un cateter inserat poate fi plasat pentru a promova drenajul timp de câteva zile după procedură și pentru a ajuta la prevenirea recurenței.


Rareori, pentru chisturile persistente care nu sunt tratate eficient prin procedurile de mai sus, medicul dumneavoastră poate recomanda o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta glanda Bartholin. Îndepărtarea chirurgicală se face de obicei într-un spital, sub anestezie generală. Îndepărtarea chirurgicală a glandei implică un risc mai mare de sângerare sau de complicații după procedură.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend