Ce face ca medicamentele opioide să fie atât de periculoase?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Atunci când sunt utilizate conform indicațiilor medicului, medicamentele opioide ajută în siguranță la controlul durerii acute, cum ar fi durerea pe care o resimțiți după o intervenție chirurgicală. Totuși, există riscuri atunci când medicamentele sunt utilizate incorect.

Ce fac medicamentele opioide

Opioidele sunt un grup larg de medicamente care ameliorează durerea și care acționează prin interacțiunea cu receptorii opioizi din celulele dumneavoastră. Opioidele pot fi obținute din planta de mac – de exemplu, morfina – sau sintetizate în laborator – de exemplu, fentanilul.

Atunci când medicamentele opioide călătoresc prin sânge și se atașează la receptorii opioizi din celulele creierului, celulele eliberează semnale care vă înăbușă percepția durerii și vă stimulează senzația de plăcere.

Când sunt periculoase medicamentele opioide

Ceea ce face ca medicamentele opioide să fie eficiente pentru tratarea durerii le poate face, de asemenea, periculoase.

La doze mai mici, opioidele vă pot face să vă simțiți somnoros, dar doze mai mari vă pot încetini respirația și ritmul cardiac, ceea ce poate duce la moarte. Iar sentimentele de plăcere care rezultă în urma administrării unui opioid vă pot face să doriți să continuați să experimentați aceste sentimente, ceea ce poate duce la dependență.

Vă puteți reduce riscul de efecte secundare periculoase urmând cu atenție instrucțiunile medicului și luând medicamentele exact așa cum v-au fost prescrise. Asigurați-vă că medicul cunoaște toate celelalte medicamente și suplimente pe care le luați.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend