13 sfaturi zilnice pentru cineva cu anxietate socială


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Când sunteți în drum spre serviciu

1. Nu întârzia!

Dacă te grăbești, inima ta va bate deja ca o toba! Este mai bine să vii mai devreme și să fii liniștit.

2. Dacă întârzii, nu te grăbi

Respiră adânc și permite-ți să te liniștești puțin. Ce mai sunt câteva minute dacă întârzii? Mai bine să acorzi prioritate liniștii tale.

3. Alege-ți ce vei purta în avans

Nu este nimic mai rău decât să încerci să îți faci o ținută în ultimul moment. A fi îmbrăcat bine te va ajuta, de asemenea, să îți sporești încrederea. Alegeți ceva confortabil și în care te simți bine. Acum nu este momentul să încerci noi coafuri sau machiaj!

Când ești de fapt la serviciu

4. Cunoaște-ți datoriile

Nu este nevoie să te pregătești nebun pentru o întâlnire. Dar asigură-te că ai urmărit elementele de bază. Nu este nimic mai rău decât să fii chemat dacă nu știi ce se întâmplă!

5. Fă-ți notițe înainte de întâlniri

Fă-ți câteva puncte cheie despre lucrurile importante pe care ai vrea să le spui. Poți să te întorci la ele dacă te găsești mai târziu în dificultate și nu mai știi ce aveai de spus.

Când sunteți la o întâlnire

6. Preia controlul asupra locului

Dacă un anumit cadru te pune în dificultate și nu te simți în largul tău în locul respectiv ( de exemplu, o întâlnire la bowling care nu-ți face plăcere), poți oricând să să spui ceva de genul „Poate la a doua întâlnire!” Apoi, sugerează un alt loc, unde te vei simți mai confortabil.

7. Sosește primul

Îmi place să ajung acolo cu 10 minute mai devreme. Acest lucru îmi dă suficient timp să mă împrospătez, să beau ceva și să mă calmez puțin. Totuși, nu aș recomanda mai mult de 10 minute. Mai mult decât atât și s-ar putea să fii pradă regândirii!

8. Trimite un mesaj prietenilor și cere încurajări

De obicei spun ceva de genul: „Spune-mi ceva minunat despre mine, te rog!” Nu există nimic asemănător unui text pozitiv al unui prieten care să îți sporească încrederea.

Când ești la o petrecere

9. Distrage-ți atenția în drum

Drumul către petrecere este adesea cea mai rea parte. Folosește tehnici de distragere a atenției pentru a îți împiedica mintea să treacă peste tot ceea ce ar putea merge prost. Aplicațiile și jocurile pentru telefon sunt foarte bune pentru asta.

10. Nu intra singur

Dacă mergi singur, ia-ți un prieten să te întâlnească la ușă sau pe stradă. În acest fel nu trebuie să intri pe cont propriu. (Care este adesea cea mai descurajantă parte!)

11. Lucrează acele poziții de putere

Putem învăța multe de la Beyoncé. Ar putea părea neînsemnat, dar o statură înaltă și dreaptă și menținerea capului ridicat îți vor oferi un impuls. În schimb, înclinarea și privirea spre podea te fac să te simți și mai nesigur.

12. Exersează-ți micul discurs în avans

Fac asta când mă simt obosit și îmi fac griji că mă pierd în cuvinte. Întrebări precum “ai călătorit departe, ce faci sau ai vreo vacanță rezervată anul acesta” ar putea părea plictisitoare, dar sunt deschizătoare de conversații excelente.

13. Și amintește-ți: poți pleca oricând dacă ai nevoie

Nu ești prins. Încearcă să rămâi cel puțin o oră pentru a îți spori încrederea, dar nu trebuie să fii ultimul în picioare. Deși poate fi frustrant, anxietatea socială este ceva care poate fi gestionat cu abordarea corectă. Cu doar câteva modificări ale rutinei, este posibil să trăiești o viață mai fericită cu mai puțină anxietate. Acceptă-ți starea, îmbrățișeaz-o și lucrează cu ea.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend