22 de întrebări cu Edmond Niculușcă

22 de întrebări cu Edmond Niculușcă


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Edmond Niculușcă militează pentru un București sigur, luminos, civilizat și prietenos cu locuitorii săi. A fondat ARCEN, un ONG care reclădește stima de sine a Bucureștiului și a bucureștenilor prin cultură și comunitate. Pe Edmond îl puteți acum vota în Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2020, unde premiul de 12.000 de euro poate fi utilizat pentru finanțarea proiectului “Antiseismic District”. Să-i citim și răspunsurile la chestionarul cu 22 de întrebări.

Cum te-ai descrie în șapte cuvinte?

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Visător. Curajos. Fricos. Timid. Excentric. Naiv. Melancolic.


De ce ți-e dor acum?

De privirea și de inteligența unei fete pe care n-am mai văzut-o demult.

Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Să nu îmi mai fie frică de nimic. Și să știu care e modul meu propriu de a fi în lume.


Ce faci pentru a-ți menține sănătatea?

Sport în (aproape) fiecare dimineață. Și muzică în (aproape) fiecare seară.


Care este ultima carte citită?

Cartea Neliniștirii, Fernando Pessoa.


Care este cea mai recentă faptă bună?

În izolarea din timpul pandemiei, seară de seară, puțin după ora opt și jumătate, puneam muzică clasică de la fereastra unde locuiesc, pentru întreg cartierul armenesc. La un moment dat, am observat că sub același felinar, apare în stradă, cu câteva clipe înainte de ora 20.30, un domn în vârstă, totdeauna singur, îmbrăcat într-un sacou negru. Mi-a mărturisit mai târziu că ăla era singurul moment din zi în care se simțea fericit. Două săptămâni a venit sub fereastra mea după ce n-am mai pornit muzica. Sper, într-o zi, să-i mai pot face o bucurie.


În ce loc îți dorești cel mai tare să ajungi?

În locul unde să pot spune: „deci ăsta sunt eu!”.


Care sunt lucrurile indispensabile pentru tine?

Mă despart de lucruri. Nu există ceva indispensabil. Nu cred că există ceva. E straniu, mă mir și eu de asta. De pildă azi dimineață, m-am mirat că nu mai îmi trebuie cafea. Altădată aș fi fost pur și simplu în sevraj.


Ce îti place cel mai tare să faci?

Să vorbesc cu oamenii și să ascult povești. Și să merg pe jos, pe străzi vechi. Și să mă gândesc la lucruri pe care le-aș putea inventa ca lumea să fie mai bine cu ea însăși.


Ai vreun mare regret?

Că nu am revenit în Montreal, la mătușa mea care a murit anul trecut. Și pe care, luni de zile, am tot amânat să o sun. Mă iubea mult. Am fi putut face o echipă bună. Dar era atât de departe. Acum e și mai departe. Și regret.


Care e cea mai mare greșeală din trecutul tău?

Probabil am mai multe mari greșeli. Sunt toate, fără excepție, legate de frică.


Ai un cuvânt favorit?

Vremelnic.


Care este primul lucru pe care-l faci dimineața?

Deschid geamul și privesc pentru câteva clipe strada. Privesc strada, oamenii, ferestrele caselor. Îmi place să știu că e totul la locul lui.


Care a fost cea mai mare provocare a vieții tale?

Moartea bunicului meu.


Ai avut vreun moment penibil?

Oh! Multe. Câteodată mă întreb cum de am putut ajunge unde sunt azi.


Care este cea mai frumoasă amintire a ta?

Am atâtea. De la ce vârstă? Mi-amintesc o călătorie cu trenul din vara lui 1996. Acolo eram foarte fericit. Eram cu mama și sora mea. Și nu cunoscusem încă tristețea și frica de mai târziu. Așa banală, e una dintre cele mai frumoase amintiri. Mi-amintesc căldura din tren și apusul. Avem doar 6 ani.


Ce superputere ți-ar plăcea să ai?

Să mă întorc în timp. Și să rămân pe-acolo cât vreau.


Care este cea mai mare realizare a ta?

Că am construit ARCEN. Și că am avut curiozitatea să întâlnesc atâția oameni cu care am împărtășit atâtea idei.


În ce loc din lume te-ai simțit cel mai bine?

Cred că la Paris. De fapt, sunt convins.


După ce deviză încerci să te ghidezi?

Am două: „Adevărul vă va face liberi” și „Mă revolt, deci sunt”.


Când ai râs ultima oară și în ce context?

Râd cam în fiecare seară.


Cum ar suna o zi perfectă pentru tine?

M-aș trezi înainte de 7, aș avea timp să fac sport, urmat de un duș rece. Apoi aș avea timp să citesc vreo două ceasuri. M-aș apuca de lucru și aș lucra cu spor până seara. Seara aș ieși să mă plimb, m-aș vedea cu prieteni, aș povesti lucruri inactuale până spre miezul nopții. Apoi aș bea un gin și m-aș bucura de un film sau de o nouă plimbare pe străzi vechi și tăcute. Ar fi vară, aș iubi și aș fi iubit.

Edmond Niculușcă, poză din arhiva Facebook

 

Sprijinul tău = LOVE

Îți mulțumesc că citești articolele și le distribui pentru a fi parte din această misiune măreață - facem împreună educație pentru sănătate. În continuare îți arăt cum te poți implica mai mult:
1. Nu uita să te abonezi la newsletterul gratuit. Sunt deja aproape 200.000 de membri care primesc sfaturi, articole, recomandări, noutăți. Găsești caseta de abonare un pic mai jos.
2. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Vasi Rădulescu. Mă găsești și pe profilul personal, Instagram, TikTok, YouTube.
3. Dacă vrei să susții munca mea, poți lua unul dintre pachetele de cărți de mai jos. Cele pentru copii au ilustrații și povești frumoase, iar cele pentru oamenii mari gravitează în jurul sănătății. Orice pachet beneficiază de transport gratuit și reducere foarte mare, pentru a fi accesibil oricărui cititor. Prețul final este de doar 100 de lei la fiecare pachet.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend