3 alimente care te ajută în oboseală


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

1.Ciocolata neagră

Ciocolata neagră are un conținut mai mare de cacao decât ciocolata obișnuită sau cea cu lapte.

S-a demonstrat că antioxidanții din cacao au multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi creșterea fluxului sanguin în tot corpul.
Acest efect ajută la livrarea de oxigen către creier și mușchi, ceea ce îmbunătățește funcționarea acestora. Acest lucru poate fi deosebit de util în timpul exercițiilor fizice .

În plus, creșterea fluxului sanguin produsă de antioxidanții din cacao ar putea ajuta la reducerea oboselii mentale și la îmbunătățirea stării de spirit.

Ciocolata neagră conține, de asemenea, compuși stimulatori, cum ar fi teobromina și cofeina, care s-au dovedit a spori energia mentală și starea de spirit .

2. Fructe Goji


Boabele de Goji sunt folosite în medicina chineză de secole, datorită multiplelor lor beneficii.

Pe lângă faptul că sunt pline de antioxidanți, vitamine și minerale, acest fruct este cunoscut ca fiind o sursă bună de fibre .

Cercetările au sugerat că sucul de fructe de goji ar putea oferi protecție antioxidantă .

În plus, fructele de goji sunt bogate în fibre. O porție de 1 uncie (28 grame) oferă 2 grame de fibre. Acest lucru ar putea ajuta la încetinirea digestiei și la eliberarea lentă a energiei.

Fructele de goji sunt ușor de savurat amestecate în iaurt, smoothie-uri, produse de patiserie și sosuri. Sau le puteți mânca pur și simplu crude.

3. Quinoa


Quinoa este o sămânță populară pentru conținutul său ridicat de proteine, carbohidrați și fibre alimentare, precum și pentru numeroasele sale vitamine și minerale.

Chiar dacă acest superaliment este bogat în carbohidrați, are un indice glicemic scăzut, ceea ce indică faptul că carbohidrații săi sunt absorbiți lent și pot oferi o eliberare susținută de energie.

În plus, quinoa este bogată în mangan, magneziu și acid folic.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend