3 mituri demontate despre sănătate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.
 1. Mâncatul la ore târzii te face să te îngrași

  Probabil că ți s-a spus în mod constant că dacă mănânci seara târziu te vei îngrășa mai mult, dar există puține dovezi care să susțină acest lucru. De fapt, cercetătorii de la Dunn Nutrition Center și Oregon Health & Science University au sugerat că acest punct de vedere este un mit complet. Ei au ajuns la concluzia că, deși dacă sari peste mesele din timpul zilei, acest lucru te poate face să mănânci foarte mult seara, nu momentul efectiv al zilei în care mănânci face diferența, ci mai degrabă ce și în ce cantitate. Atâta timp cât caloriile consumate sunt arse, nu contează la ce oră din zi le consumi.

   

  CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

  🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

  2. Dacă citești la lumină slabă îți “strici ochii”/ alterezi vederea

  Dacă ai petrecut ani de zile citind la lumina lumânărilor sau a altor lumini slabe, nu fii supărat. Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Indiana din Indianapolis au ajuns la concluzia că citirea într-un mediu slab luminat nu provoacă vătămări permanente ale vederii. Deși poate provoca uscăciunea ochilor sau tulburări de vedere în acel moment, efectele sunt temporare. Vești bune și pentru aceia dintre voi care tind să stea lipiți de ecranul televizorului – nu vă va strica vederea, în ciuda a ceea ce v-a spus mama, indiferent de distanța față de tv.

  3. Poți „recupera” nopțile nedormite din timpul săptămânii prin a dormi excesiv în weekend

  Să crezi că este în regulă să-ți privezi corpul de somnul de care are nevoie în timpul săptămânii- că apoi recuperezi tu dormind continuu în weekend, este o minciună populară, dar complet greșită. Un studiu efectuat la Școala de Medicină a Universității din Pennsylvania, a restricționat participanții la doar patru ore de somn timp de cinci nopți și apoi le-a oferit un somn mai lung de 10 ore în weekend. După acest somn de recuperare îndelungat, s-au măsurat o serie de factori, cum ar fi timpul de reacție, durata de atenție și oboseala, dar rezultatele au fost la fel de proaste ca în timpul săptămânii, în zilele cu somn puțin. Concluzia a fost că un somn prelungit în weekend nu va fi suficient pentru a compensa lipsa lui în zilele lucrătoare.

  Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend