3 mituri despre alergii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

1. Alergiile se dezvoltă numai la copii

Un mit persistent este că, odată ajuns la maturitate, nu mai dezvoltați alergii. Acest lucru este neadevărat. Un studiu sursă de încredere a analizat prevalența alergiilor alimentare la 40.443 de adulți din S.U.A. La momentul sondajului, 10,8% dintre participanți aveau o alergie alimentară. Autorii au descoperit că la aproximativ jumătate dintre acești indivizi cu alergii alimentare, cel puțin una dintre aceste alergii alimentare s-a dezvoltat în timpul maturității.

2. Nu există tratamente pentru alergii

În general, cel mai bun mod de a reduce la minimum reacțiile alergice este evitarea declanșatoarelor, indiferent dacă este vorba de un anumit aliment sau de un tip de animal. Nu există remedii pentru alergii. Cu toate acestea, anumite tratamente pot reduce în mod eficient simptomele. De exemplu, decongestionantele pot ameliora simptomele nazale ale alergiilor, în timp ce antihistaminicele și spray-urile cu steroizi nazali pot fi, de asemenea, eficiente. În plus, imunoterapia alergică poate ajuta la reducerea alergiilor. Colegiul American de Alergie, Astm și Imunologie afirmă: „Imunoterapia presupune administrarea de doze crescând treptat de substanță sau alergen, la care persoana este alergică. Creșterile incrementale ale alergenului fac ca sistemul imunitar să devină mai puțin sensibil la substanță, probabil prin producerea unui anticorp „blocant”, care reduce simptomele alergiei atunci când substanța este întâlnită în viitor. ”

3. Alergiile alimentare și intoleranțele alimentare sunt aceleași

Acest lucru nu este adevărat: alergiile alimentare și intoleranțele alimentare sunt diferite. Când cineva se confruntă cu o alergie alimentară, aceasta este condusă de sistemul său imunitar, de obicei asociat cu acțiunea imunoglobulinei E (IgE). În timpul unui răspuns imun mediat de IgE Sursă de încredere, IgE se leagă de receptorii de pe celule specifice, inclusiv mastocite și bazofile. Aceste celule produc apoi histamină și alți compuși, determinând simptomele să apară foarte rapid. Pe de altă parte, intoleranțele nu implică sistemul imunitar, iar simptomele durează mai mult să apară. Și, deși intoleranțele nu pun viața în pericol, alergiile alimentare pot fi în unele cazuri.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend