3 mituri despre donarea de sânge


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 Vegetarienii și veganii nu pot dona sânge niciodată

Acesta este un mit. Aceste persoane pot dona atâta timp cât îndeplinesc toate cerințele de screening pentru sănătate pentru a dona sânge. Unii vegetarieni / vegani nu ingeră fier adecvat și pot fi anemici la limită. Cu toate acestea, examinăm fiecare donator pentru anemie, iar donatorii potențiali cu această afecțiune nu au voie să doneze. 

Persoanele care au tatuaje sau piercing-uri nu pot dona

Acesta este un mit de lungă durată, dar total neadevărat. Crucea Roșie Americană spune să aștepți 3 luni după un tatuaj dacă tatuajul a fost aplicat într-un loc ce nu respectă regulile de igienă și de bună practică a efectuării unui tatuaj”. În mod similar, acesta explică faptul că donarea de sânge după un piercing este   acceptabilă atâta timp cât instrumentele utilizate erau echipamente de unică folosință și sterile (ceea ce înseamnă că atât pistolul cu care se efectuează, cât și caseta cercelului erau de unică folosință. Cu toate acestea, solicită potențialilor donatori să aștepte 3 luni dacă s-a efectuat un piercing folosind un pistol reutilizabil sau orice alt instrument refolosibil. În România, este obligatorie perioada de 3 luni de așteptare, având ca explicație faptul că hepatita, care se poate lua prin ace nesterile, poate avea o fereastră superpozabilă pe această perioadă de timp în care nu poate fi detectată în sânge, deși pacientul este infectat.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Dacă primesc o transfuzie, s-ar putea să mă infectez

Deși nu are legătură strictă cu donarea de sânge, un alt mit comun este că există un risc ridicat de infecție atunci când cineva primește o transfuzie de sânge. După cum se explică: „Oamenii pot contacta o infecție prin transfuzie de sânge dacă sângele este infectat. Cu toate acestea, acest lucru este foarte rar, deoarece sângele este riguros testat pentru o serie de viruși și bacterii. De exemplu, se estimează că șansa de a contracta hepatita C în urma unei transfuzii de sânge este de aproximativ 1 din 100 de milioane. ”

Sursa

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row]

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend