3 mituri despre problemele pielii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

1. Crema de piele costisitoare vă poate menține pielea ‘tânără’ pentru totdeauna

Industria cremelor de piele este imensă. De exemplu, în Statele Unite în 2020, vânzările de „îngrijire a pielii de prestigiu” au totalizat 1,1 miliarde de dolari din aprilie până în iunie. Și acest lucru a marcat o scădere de 18% față de vânzările din 2019. Cu toate acestea, în ciuda popularității lor profitabile și indiferent de cost, nicio cremă pentru piele nu poate proteja pielea împotriva îmbătrânirii pe termen nelimitat.

„Acesta este un truc de marketing și cu siguranță nu este adevărat”, a spus dr. Phillips. După cum a explicat Prof. Williams pentru Medical News Today, „hidratantele simple pot realiza destul de multe. Cremele care conțin retinoizi topici pot îmbunătăți efectele foto-îmbătrânirii. ” Cu toate acestea, el observă în mod sec că „nu există nicio cremă care să mențină pielea tânără pentru totdeauna”. Dr. Goldstein ne-a informat că „90% din îmbătrânirea pielii provine din fotodeteriorare. Așadar, toate cremele care afirmă că pot preveni ridurile și îmbătrânirea uită de acest factor important. ” De acord, dr. Phillips a scris: „Cea mai importantă intervenție în încetinirea procesului este utilizarea unei protecții solare cu acoperire UV cu spectru larg”. În special, el observă, de asemenea, că „acestea nu trebuie să fie scumpe”.

5. Ciocolata provoacă acnee

Pur și simplu, prof. Williams scrie că acesta este „un alt mit”. Nu are nicio bază științifică, nu a fost demonstrată o legătură directă în acest sens.

3. Săpunul antibacterian este cel mai potrivit pentru piele

Acesta este un mit. Microbiomul natural al pielii este vital pentru menținerea sănătății pielii. „Folosirea săpunurilor antibacteriene poate deranja echilibrul natural”, a explicat prof. Williams. „De asemenea, pot fi mai dure pe piele decât săpunurile cu pH neutru.” „Eliminarea atât a bacteriilor bune, cât și a celor rele în mod regulat nu este întotdeauna cea mai bună idee”, a adăugat dr. Goldstein, „cu excepția cazului în care vă aflați într-o situație în care acest lucru este important, de exemplu, dacă lucrați în domeniul sănătății, manipulării alimentelor sau desigur, în timpul unei pandemii. “

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend