3 mituri despre scăderea în greutate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Săritul peste micul dejun ajută la pierderea în greutate


Mitul comun conform căruia micul dejun este cea mai importantă masă a zilei poate fi sau nu adevărat, dar pare puțin probabil ca săritul peste masa de dimineață să ajute la pierderea în greutate.

Raționamentul din spatele acestei strategii este că lipsa unei mese pe zi duce la un aport general mai mic de calorii. Cu toate acestea, povestea nu este atât de simplă.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Un studiu, publicat în 2010, a analizat informațiile privind consumul de alimente de la 2.184 de persoane cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani. Douăzeci de ani mai târziu, cercetătorii au cerut din nou aceleași informații.

Aceștia au comparat datele de la persoanele care săriseră peste micul dejun în copilărie și la vârsta adultă cu cele de la cei care nu săriseră niciodată peste micul dejun sau care o făcuseră doar la vârsta adultă.

În comparație cu celelalte grupuri, participanții care au sărit peste micul dejun atât în copilărie, cât și la vârsta adultă, au avut tendința de a avea circumferințe ale taliei mai mari, niveluri mai ridicate de insulină la post și niveluri mai ridicate de colesterol total.

Uneori, persoanele care sar peste micul dejun mănâncă mai mult în restul zilei pentru a contracara deficitul. Dar un studiu din 2013 a constatat că lipsa micului dejun nu duce la a mânca mai mult la prânz. Autorii concluzionează că “Săritul peste micul dejun poate fi un mijloc eficient de a reduce aportul zilnic de energie la unii adulți”.

Cu toate acestea, acești cercetători au monitorizat doar aportul alimentar al participanților la prânz, nu și la cină. Iar studiul a inclus doar 24 de participanți, așa că ar trebui să ne ferim să tragem concluzii solide din aceste rezultate.

Un studiu mult mai mare din 2007, care a implicat peste 25.000 de adolescenți, a căutat legături între săritul peste micul dejun și supraponderabilitatea. Cercetătorii au evaluat, de asemenea, rolul consumului de alcool și al nivelului de inactivitate.

Oamenii de știință au descoperit că săritul peste micul dejun a avut o asociere mai puternică cu supraponderabilitatea decât consumul de alcool sau nivelurile de inactivitate.

O revizuire sistematică și o meta-analiză din 2020 care apare în revista Obesity Research & Clinical Practice este de acord. După ce au analizat rezultatele studiilor anterioare 45, autorii au concluzionat:

“Săritul peste micul dejun este asociat cu supraponderalitatea/obezitatea, iar săritul peste micul dejun crește riscul de supraponderalitate/obezitate”.

Alimentele “arzătoare de grăsimi” pot ajuta la pierderea în greutate


Anumite alimente sunt denumite “arzătoare de grăsimi”. Acest lucru sună prea bine ca să fie adevărat și probabil că este.

Unele persoane susțin că alimente precum ananasul, ghimbirul, ceapa, avocado, sparanghelul, țelina, ardeiul iute, broccoli, ceaiul verde și usturoiul accelerează metabolismul organismului, ajutând astfel organismul să ardă grăsimile.

Cu toate acestea, există puține dovezi științifice, că aceste alimente pot ajuta la reducerea greutății.

Suplimentele pentru pierderea în greutate pot ajuta


Susținătorii anumitor suplimente susțin că și acestea ajută organismul să ardă grăsimile. În realitate, acestea sunt, în general, ineficiente, periculoase sau ambele.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) raportează că a “găsit sute de produse care sunt comercializate ca suplimente alimentare, dar care conțin de fapt ingrediente active ascunse […] conținute în medicamente eliberate pe bază de rețetă, ingrediente nesigure în medicamente care au fost retrase de pe piață sau compuși care nu au fost studiați în mod adecvat la om”.

Jason Humbert, manager senior de reglementare la FDA, adaugă:

“Am găsit, de asemenea, produse de slăbit comercializate ca suplimente care conțin amestecuri periculoase de ingrediente ascunse, inclusiv ingrediente active conținute în medicamente aprobate pentru convulsii, medicamente pentru tensiunea arterială și antidepresive.”

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend