3 mituri despre vaccin pe care le auzim continuu printre femei – absolut FALSE


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Mit: Vaccinul COVID-19 provoacă infertilitate

Cel mai răspândit de până acum, hai să vedem cum stă treaba. Potrivit epidemiologului și expertului în sănătate publică de la Parenting Pod, dr. Elizabeth Beatriz, această afirmație provine dintr-o scrisoare care împărtășea informații incorecte despre ceea ce se afla în vaccinuri la început. Efectiv o poveste similară cu aceea conform căreia vaccinurile provoacă autism.  „Chiar dacă informația este falsă, s-a răspândit ca un incendiu”, a spus Beatriz.

Ea a explicat, de asemenea, că mai multe femeile implicate în studiile despre vaccin au rămas însărcinate la scurt timp după vaccinare – ceea ce înseamnă că nu au avut nicio problemă de infertilitate de la vaccin. „Este deosebit de important pentru femeile însărcinate sau care se doresc să rămână însărcinate să primească vaccinul”, a adăugat Beatriz, „pentru că, dacă ar lua COVID, riscul consecințelor grave este mai mare dacă ești gravidă”.

Mit: Dacă faci vaccinul în timp ce ești gravidă, poți avea un avort spontan

Acest mit a apărut din informații similare mitului infertilității și este la fel de greșit. „Multe femei au primit vaccinul în timp ce erau însărcinate și au reușit să ducă la bun sfârșit sarcini cu copii frumoși și sănătoși”, a spus Beatriz. „Aceasta include femeile care au fost în studiul clinic (care au rămas însărcinate după vaccinare) și femeile care au fost vaccinate în timpul sarcinii, deoarece vaccinul a devenit disponibil pe scară mai largă.”

Mit: Dacă alăptezi bebelușul după ce ai fost vaccinată, el ar putea muri

Acest lucru este absolut fals. „Nu există nicio cercetare care să susțină această afirmație și, pe baza funcționării vaccinurilor, nu există niciun motiv să credem că vaccinul ar putea dăuna mamei sau bebelușului”, a spus Beatriz. De fapt, există unele cercetări care arată că femeile care se vaccinează în timpul alăptării pot proteja copiii care alăptează de COVID prin împărțirea anticorpilor prin laptele lor matern.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend