3 vaccinuri la care se lucrează în prezent și ar putea duce medicina la un alt nivel


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Primele vaccinuri ARNm din lume – vaccinurile COVID-19- au fost realizate în timp record în laborator, prin studii clinice de succes, aprobare și reglementare și se utilizează deja în lumea întreagă. Eficiența ridicată a protecției împotriva bolilor severe, siguranța observată în studiile clinice și viteza cu care au fost concepute vaccinurile sunt punctul de plecare pentru a transforma modul în care dezvoltăm vaccinurile în viitor.

Odată ce cercetătorii au creat tehnologia de fabricație a ARNm, ei pot produce ARNm împotriva oricărei ținte. De asemenea, fabricarea vaccinurilor ARNm nu are nevoie de celule vii, ceea ce le face mai ușor de produs decât unele alte vaccinuri. Deci, vaccinurile cu ARNm ar putea fi utilizate potențial pentru a preveni o serie de boli, nu doar COVID-19.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

1.Primul dintre ele este vaccinul împotriva malariei, despre care am vorbit acum ceva timp și pe care îl găsiți aici.

2.Vaccinul antigripal:

În prezent, se creează noi variante ale vaccinului antigripal în fiecare an pentru a ne proteja de tulpinile pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le prezice că vor circula în sezonul gripal următor. Aceasta este o cursă constantă pentru a monitoriza modul în care evoluează virusul și cum se răspândește în timp real.

Moderna își îndreaptă deja atenția asupra unui vaccin ARNm împotriva gripei sezoniere. Aceasta ar viza cele patru tulpini sezoniere ale virusului pe care OMS prezice că vor circula. Dar Sfântul Graal este un vaccin universal împotriva gripei. Acest lucru ar proteja împotriva tuturor tulpinilor de virus (nu doar ceea ce prezice OMS) și, prin urmare, nu ar trebui să fie actualizat în fiecare an.

3. Vaccinul împotriva cancerului 

Avem deja vaccinuri care previn infecția cu virusuri ce duccancer. De exemplu, vaccinul împotriva hepatitei B previne unele tipuri de cancer la ficat, iar vaccinul împotriva papilomavirusului uman (HPV) previne cancerul de col uterin. Dar flexibilitatea vaccinurilor ARNm ne permite să ne gândim mai pe larg la combaterea cancerelor care nu sunt cauzate de virusuri. Unele tipuri de tumori au antigene sau proteine ​​care nu se găsesc în celulele normale. Dacă ne-am putea antrena sistemul imunitar pentru a identifica aceste antigene asociate tumorii, atunci celulele noastre imune ar putea ucide cancerul.

Vaccinurile împotriva cancerului pot fi direcționate către combinații specifice ale acestor antigene. BioNTech dezvoltă un astfel de vaccin ARNm care se arată promițătoare pentru persoanele cu melanom avansat. CureVac a dezvoltat unul pentru un tip specific de cancer pulmonar, cu rezultate din studiile clinice timpurii. Apoi, există promisiunea unor vaccinuri personalizate: dacă am putea concepe un vaccin individualizat, specific tumorii fiecărui pacient, am putea să-i instruim sistemul imunitar pentru a combate propriul cancer. Mai multe grupuri de cercetare și companii lucrează la acest lucru.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend