5 beneficii ale practicii yoga


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Yoga îmbunătățește flexibilitatea


În 2016, două dintre cele mai importante organizații de yoga, Yoga Journal și Yoga Alliance, au realizat un sondaj la nivel mondial care a analizat o serie de statistici despre yoga, în încercarea de a cuantifica valoarea acesteia pe fondul unei popularități tot mai mari.

Cel mai citat motiv ales de oameni pentru a face yoga a fost “creșterea flexibilității” .

Flexibilitatea este o componentă importantă a sănătății fizice. Yoga oferă mai multe stiluri din care se poate alege, variind în intensitate de la mare la moderată și ușoară. Chiar și stilurile cu cea mai mică intensitate s-au dovedit a crește flexibilitatea .

Yoga pare a fi deosebit de utilă pentru îmbunătățirea flexibilității la adulții cu vârsta de 65 de ani și peste. Reducerea flexibilității este o parte naturală a îmbătrânirii, iar un studiu din 2019 a constatat că yoga a încetinit atât pierderea cât și îmbunătățirea flexibilității la adulții în vârstă .

Yoga ajută la ameliorarea stresului


Asociația Americană de Psihologie a împărtășit recent că 84% dintre adulții americani simt impactul stresului prelungit.

Așadar, este logic că al doilea motiv cel mai citat pe care oamenii l-au selectat în ceea ce privește motivul pentru care fac yoga a fost acela de a elibera stresul. Din fericire, știința susține că yoga, și în special diversele poziții (asane), este excelentă pentru reducerea stresului .

Dar nu uitați – practica fizică este doar un aspect al yoga. Meditația, munca de respirație și ritualurile auditive, cum ar fi incantațiile și băile de sunet, toate s-au dovedit, de asemenea, a diminua semnificativ tensiunea și a ușura stresul.

Yoga îmbunătățește sănătatea mentală


Tulburarea depresivă majoră (MDD) este considerată a fi una dintre cele mai frecvente tulburări de sănătate mintală din lume.

O meta-analiză din 2017 a 23 de intervenții care au analizat efectele tratamentelor bazate pe yoga asupra simptomelor depresive a concluzionat în mod copleșitor că yoga poate fi considerată acum un tratament alternativ eficient pentru MDD .

S-a demonstrat că atât terapiile yoga bazate pe mișcare, cât și practicile bazate pe respirație îmbunătățesc semnificativ simptomele depresive.

Yoga poate reduce inflamația


Adesea, precursorul bolii este inflamația cronică. Bolile de inimă, diabetul, artrita, boala Crohn și multe alte afecțiuni sunt legate de o inflamație prelungită.

O analiză a examinat 15 studii de cercetare și a găsit un rezultat comun: Yoga – de diferite stiluri, intensități și durate – a redus markerii biochimici ai inflamației în mai multe afecțiuni cronice .

Yoga vă va crește probabil forța


În timp ce majoritatea oamenilor asociază yoga cu întinderea și flexibilitatea, unele tipuri de cursuri de yoga pot fi considerate, de asemenea, ca fiind de creștere a forței. Depinde doar de nivelul clasei, de abordare și de profesor. Acest lucru face din asana yoga o formă multimodală de exerciții fizice.

Eficacitatea yoga în construirea forței a fost studiată în mai multe contexte specifice – de exemplu, în ceea ce privește persoanele cu cancer de sân, adulții în vârstă și copiii.

Un alt studiu efectuat pe personalul forțelor aeriene a constatat că yoga este o practică eficientă de consolidare a forței în mai multe grupe de vârstă ale participanților sănătoși.

Sursa

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend