7 semne de depresie pe care nu trebuie să le ignori


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Ești deprimat? Iată câteva simptome pe care trebuie să le căutați și sfaturi pentru a obține ajutor.


Toată lumea se simte tristă din când în când. Dacă vă simțiți mai trist decât de obicei sau dacă sentimentul nu dispare, vă puteți întreba dacă sunteți deprimat.

Dr. M. Justin Coffey, președintele Departamentului de Psihiatrie și Sănătate Comportamentală de la Geisinger, ne ajută să identificăm simptomele acestei afecțiuni mentale comune, dar adesea nediagnosticate.

Care sunt cauzele depresiei?


Este posibil să fi auzit că depresia este pur și simplu cauzată de un dezechilibru chimic în creier, dar este mai complexă decât atât.

Cercetările sugerează că este o combinație de factori sociali, psihologici și biologici și poate fi uneori declanșată de un eveniment traumatic sau stresant. Abuzul, conflictul și durerea sunt factori declanșatori comuni, dar factorii genetici joacă un rol important.

“Depresia este adesea ereditară”, explică Dr. Coffey. “De fapt, cercetătorii au identificat mai multe gene care pot face o persoană mai vulnerabilă la depresie”.

Cercetările au descoperit, de asemenea, o legătură între depresie și părțile din creier care afectează memoria și emoțiile. Această legătură sugerează că depresia ar putea fi legată de cantitatea și funcția serotoninei, precum și de alte substanțe chimice cerebrale, care sunt importante pentru modul în care creierul nostru funcționează și transmite mesaje de-a lungul fibrelor nervoase.

Serotonina este o substanță chimică din creier care reglează starea de spirit, pofta de mâncare, somnul, memoria și alte sisteme vitale. Cercetările actuale sugerează că cantitatea și modul în care celulele creierului utilizează serotonina și alți neurotransmițători similari pot afecta modul în care ne trăim emoțiile.

Identificarea simptomelor depresiei


Depresia poate apărea la orice vârstă, iar simptomele pot varia de la o persoană la alta. Pentru mulți dintre cei care suferă de depresie, simptomele sunt, de obicei, suficient de severe pentru a avea un impact negativ asupra vieții lor de zi cu zi. Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.

“Unele dintre aceste simptome pot face parte din suișurile și coborâșurile normale ale vieții”, explică Dr. Coffey. “Dar dacă vă confruntați cu mai multe simptome în cea mai mare parte a zilei, aproape în fiecare zi, este mai probabil să fie vorba de depresie.”

Iată 7 semne comune ale depresiei pe care nu ar trebui să le ignorați:

  1. Evitarea prietenilor sau a activităților îndrăgite
  2. Sentimente de deznădejde
  3. Probleme cu somnul sau somn excesiv
  4. Energie scăzută sau pierderea motivației
  5. Pierderea poftei de mâncare sau mâncatul pe săturate
  6. Dificultăți de concentrare
  7. Gânduri sau tendințe sinucigașe

Simptomele depresiei pot varia ca severitate și pot apărea în scurte reprize sau pot persista timp de câteva săptămâni.

Căutarea unui tratament pentru depresie


Aveți unele dintre aceste simptome – sau cunoașteți pe cineva care le are? Există vești bune, potrivit Dr. Coffey. Tratamentul este disponibil și vă poate ajuta să vă simțiți mai bine.

“Depresia poate fi tratată cu psihoterapie (sau terapie prin discuții), medicamente sau stimulare cerebrală”, explică el. “Pentru mulți oameni, combinarea terapiei prin discuții cu medicamente sau cu stimularea creierului este cea mai eficientă abordare.”

Cele mai multe antidepresive pot dura între două și patru săptămâni pentru a avea un impact. Dar, odată găsit medicamentul ideal, ar trebui să începeți să vă simțiți mai mult ca dumneavoastră.

Psihoterapia poate lua forma unei terapii cognitiv-comportamentale, a unei terapii interpersonale sau a altor forme de terapie.

Cu terapia cognitiv-comportamentală, un terapeut vă va ajuta să identificați gândurile nefolositoare și vă va învăța cum să le contestați și să le modificați pentru rezultate mai bune. În timp ce terapia interpersonală este un tratament pe termen scurt care se concentrează pe factorii declanșatori ai depresiei, pe îmbunătățirea relațiilor interpersonale și pe anxietatea socială.

“Există multe opțiuni de tratament sigure și eficiente disponibile, inclusiv diferite abordări ale terapiei prin conversație”, spune Dr. Coffey. “Este posibil să fie nevoie să încercați câteva opțiuni înainte de a găsi cea mai potrivită pentru dumneavoastră, dar nu lăsați ca acest lucru să fie un factor de descurajare. Fericirea – și viața ta – merită.”

Sursa

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend