7 sfaturi pentru a rămâne însărcinată mai repede


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Sunteți gata să rămâneți însărcinată. Acum. Odată ce sunteți gata să vă întemeiați o familie, așteptarea este ultimul lucru pe care doriți să-l faceți.

Deși Mama Natură are un cuvânt de spus în ceea ce privește momentul, există câteva lucruri pe care le puteți face – sau nu – pentru a vă ajuta să vă creșteți șansele de a rămâne însărcinată cât mai repede. Citiți în continuare șapte sfaturi aprobate de experți pentru a rămâne însărcinată.

Faceți un consult medical înaintea concepției (planning familial).

Întrebați-vă medicul despre vitaminele prenatale care au acid folic , care ajută la protejarea împotriva unor defecte congenitale, cum ar fi spina bifida . Acidul folic acționează în primele etape ale sarcinii, de aceea este important să vă asigurați că luați suficient acid folic chiar înainte de a rămâne însărcinată.

“Faceți acest lucru în ciclul de dinainte de a începe să încercați”, spune Paula Hillard, MD, profesor de obstetrică și ginecologie la Universitatea Stanford. “Dacă aveți probleme medicale subiacente, acestea trebuie să fie sub control înainte de a putea rămâne însărcinată în siguranță.”

Cunoaște-ți menstruația.

Cât de multe știi despre ciclul tău menstrual? Înțelegerea cu adevărat te ajută să știi când ești cea mai fertilă, spune Hillard. Ovulația este cel mai bun moment pentru a rămâne însărcinată. “Acesta este momentul în care trebuie să te concentrezi pe a face sex”, spune Hillard.

Ajută să devii conștientă de semnele ovulației, cum ar fi o schimbare în mucusul cervical. De obicei, acesta devine subțire și alunecos atunci când ești cea mai fertilă. Unele femei pot simți, de asemenea, o senzație de durere unilaterală.

Kiturile de predicție a ovulației vă pot ajuta, de asemenea, să preziceți cel mai bun moment pentru a rămâne însărcinată, spune James Goldfarb, MD, director al serviciului de infertilitate de la Cleveland Clinic din Cleveland. Nu numai că vă pot ajuta să vă asigurați că sunteți în perioada ovulației, “dacă aveți relații sexuale rare, acest lucru vă spune când să le aveți pentru a vă crește șansele de a rămâne însărcinată”, spune el.

Iată cum funcționează: Prima zi a perioadei menstruale este considerată prima zi. “Începeți testarea în ziua a noua și continuați până când obțineți un rezultat pozitiv”, sfătuiește Joanne Piscitelli, MD, profesor asociat de ginecologie la Duke University Medical Center din Durham, N.C. Femeile cu un ciclu de 28 de zile tind să ovuleze în ziua 14. Dar multe femei au cicluri mai lungi sau mai scurte, așa că aruncarea unei plase largi vă poate ajuta să fiți sigură.

Ce se întâmplă dacă ați folosit anticoncepționale? Trebuie să așteptați o perioadă de timp înainte de a încerca să rămâneți însărcinată? Nu chiar, spune Goldfarb. “Cu ani în urmă, înțelepciunea convențională era să aștepți o anumită perioadă de timp după ce întrerupeai anticoncepționalele pentru a încerca să rămâi însărcinată, dar acest lucru nu mai este adevărat. Poți începe să încerci să concepi imediat după ce ai oprit anticoncepționalele”, spune Goldfarb. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este că ai putea rămâne însărcinată înainte de a-ți veni ciclul, așa că urmărirea ovulației ar putea fi dificilă și ar putea fi mai greu să-ți dai seama de data nașterii. Din acest motiv, “unele persoane s-ar putea simți mai bine așteptând până când le vine o menstruație pe cont propriu”, spune el.

Nu vă faceți griji cu privire la cele mai bune poziții pentru a rămâne însărcinată.


Miturile abundă cu privire la cele mai bune poziții pentru a rămâne însărcinată, dar ele sunt doar atât – mituri. Nu există cu adevărat nicio dovadă științifică care să spună că poziția misionarului este mai bună decât cea în care femeia se află deasupra atunci când vine vorba de maximizarea șanselor de a face un copil.

“Foarte rar, colul uterin al unei femei se află într-o poziție neobișnuită în care anumite poziții pot face diferența”, spune Goldfarb pentru WebMD.

Totuși, anumite poziții care sfidează gravitația, cum ar fi statul așezat sau în picioare în timpul actului sexual, pot descuraja spermatozoizii să călătorească în amonte. “Este o chestiune de gravitație”, spune Hillard.

Rămâi în pat imediat după actul sexual.


Probabil că ați auzit-o pe aceasta – stați în pat cu picioarele în aer după ce ați făcut sex pentru a crește șansele de a rămâne însărcinată. Verdictul? Nu este (în totalitate) adevărat.

“Este un sfat bun să stai în pat timp de 10-15 minute după actul sexual, dar nu ai nevoie să stai cu picioarele în aer”, spune Goldfarb. “Pelvisul tău nu se mișcă atunci când îți pui picioarele în aer”. Nu mergeți nici la baie în acest timp, spune el. “.

Nu exagerați.


A face sex în fiecare zi, chiar și în timpul ovulației, nu va crește neapărat șansele de a rămâne însărcinată. “În general, o noapte din două în jurul perioadei de ovulație ajută la creșterea șanselor de a rămâne însărcinată”, spune Goldfarb. Sperma poate trăi până la 5 zile în interiorul corpului tău. Cea mai bună sugestie este să faceți sex în mod regulat – când ovulați și când nu.

Apropo de spermă, “purtarea de haine strâmte poate afecta negativ numărul de spermatozoizi”, spune Piscitelli. La fel și petrecerea timpului în cadă sau jacuzzi. Obiceiurile bărbatului tău în materie de telefonie mobilă ar putea, de asemenea, să aibă nevoie de ceva de lucru. Un studiu publicat în revista Fertility and Sterility a arătat că bărbații care foloseau un dispozitiv hands-free cu telefonul mobil și care își țineau telefonul aproape de testicule aveau o calitate mai slabă a spermei.

S-ar putea să fie nevoie să renunțe și la edamame și la alte alimente din soia pentru o vreme. Bărbații care consumă multe alimente din soia pot avea o concentrație de spermă mai mică decât bărbații care nu consumă alimente din soia, potrivit unui studiu publicat online în Human Reproduction.

De-stresează-te cum poți.


Încercați să nu vă stresați în legătură cu întemeierea unei familii. S-ar putea să vă dați ochii peste cap dacă cineva vă spune: “Relaxează-te și se va întâmpla”, dar stresul poate de fapt să interfereze cu ovulația. Așa că, cu cât ești mai relaxată, cu atât mai bine!

Orice te ajută să te detensionezi este bine, atâta timp cât este sănătos. “Există unele dovezi că acupunctura poate ajuta la reducerea stresului și la creșterea șanselor de a rămâne însărcinată”, spune Goldfarb. Și, deși să bei prea mult alcool când încerci să rămâi însărcinată nu este inteligent, un pahar de vin nu strică.

Duceți o viață sănătoasă.


Exercițiile fizice sunt un obicei sănătos – mai ales dacă te ajută să te menții la greutatea ideală. La fel ca orice altceva, însă, poți obține prea mult dintr-un lucru bun. “Prea multă mișcare poate face să nu ovulezi”, spune Goldfarb.

Ce înseamnă prea mult? Poate fi diferit pentru diferite femei. Dacă sunteți o practicantă înrăită de exerciții fizice și încă aveți menstruația în mod regulat, cel mai probabil regimul dumneavoastră de exerciții fizice nu este o problemă, spune el. Dar, adaugă Goldfarb, perioada menstruală nu este primul lucru care dispare dacă faceți exerciții fizice prea intense. “Primul lucru care se întâmplă este că ai o a doua jumătate a ciclului tău mai scurtă. Ar trebui să ai menstruația la 14 zile după ce ai ovulat, dar prea multe exerciții fizice pot scurta această fază”. Acesta ar fi primul indiciu că trebuie să îți reduci regimul de fitness. El sugerează să urmăriți cât timp vă ia să aveți menstruația după ce ați ovulat ca fiind cel mai bun mod de a ști cu siguranță.

Goldfarb spune că cel mai bun mod de a vă crește șansele de a rămâne însărcinată, obținând în același timp beneficiile pentru sănătate ale exercițiilor fizice regulate, este să faceți exerciții fizice moderate – gândiți-vă la mersul pe jos rapid – două ore și jumătate în fiecare săptămână (sau cel puțin 30 de minute, 5 zile pe săptămână).

Nu mai fumați pentru a vă crește șansele de a rămâne însărcinată”, spune Hillard. În afară de toate celelalte efecte negative ale fumatului asupra sănătății, acest obicei neplăcut scade și fertilitatea. “Afectează nivelul de estrogen și ovulația”.

Și nu vă faceți prea multe griji în legătură cu planificatorul dvs. de zi. “Optzeci și cinci la sută dintre femei vor rămâne însărcinate în decurs de un an de la încercări”, spune Hillard.

Sursa

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend