7 sfaturi pentru o vezică urinară sănătoasă


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Sunteți mereu pe fugă și în mișcare. Dar nimeni nu vrea să fie în permanență în alergare “pentru a pleca”.

Dacă mergi prea des la baie – sau dacă vrei să eviți acest scenariu – încearcă aceste sfaturi pentru a preveni și reduce incontinența urinară, care se întâmplă mai multor persoane decât ai crede.

“Există aproximativ 25 de milioane de persoane care se confruntă cu incontinența urinară, iar cele mai multe dintre ele sunt femei”, spune Dr. Blake Garmon, medic de medicină internă la Geisinger 65 Forward din Shamokin Dam, care explică faptul că aceasta poate fi cauzată de slăbirea mușchilor vezicii urinare sau de leziuni nervoase. “Dar incontinența nu este doar o parte a vieții – pentru mulți, este o afecțiune medicală pe care puteți lucra pentru a o preveni.”

Iată șapte modalități de a vă menține vezica sănătoasă care pot ajuta la prevenirea incontinenței, de asemenea.

1 – Beți apă pentru o vezică sănătoasă.


Credeți sau nu, consumul de apă din belșug, și nu prea puțină, vă poate ajuta să preveniți incontinența. Atunci când nu bei cele șase-opt pahare de apă recomandate în fiecare zi, vezica ta se obișnuiește să rețină mai puțin lichid. Acest lucru poate duce la incontinență.

“Dacă vă faceți griji cu privire la scurgerile vezicii urinare în timpul nopții, reduceți consumul de lichide cu o oră sau două înainte de culcare”, spune Dr. Garmon.

2 – Evitați constipația.


Dacă nu vă goliți intestinele în mod regulat, acestea pot exercita presiune asupra vezicii urinare și pot provoca incontinență.

Mâncatul unei diete sănătoase cu multe fibre și consumul de apă suficientă poate ajuta la menținerea în mișcare. Dacă vă confruntați cu constipație în mod regulat, iată ce puteți face.

3 – Mențineți o greutate sănătoasă.


Există o serie de probleme de sănătate asociate cu excesul de greutate – iar cercetările arată că incontinența urinară este o altă problemă care poate afecta persoanele care au o greutate prea mare.

Pierderea în greutate poate diminua presiunea exercitată asupra mușchilor podelei pelviene, ceea ce ajută la menținerea urinei în vezica urinară.

4 – Mențineți o dietă sănătoasă.


Anumite alimente pot contribui la incontinența urinară. Ciocolata, fructele acide, cum ar fi portocalele sau grepfrutul, alimentele picante și dulciurile, toate acestea vă pot irita vezica urinară și pot provoca incontinență.

“Dacă suferiți de incontinență urinară, încercați să eliminați ciocolata, fructele acide, alimentele picante și dulciurile din dieta dumneavoastră pentru a vedea dacă acest lucru are un impact”, spune Dr. Garmon. “Puteți încerca apoi să le adăugați din nou încet pentru a vedea cum vă afectează organismul.”

Încercarea unor noi rețete sănătoase vă poate ajuta să vă mențineți dieta sănătoasă și să pierdeți în greutate în timp.

5 – Evitați produsele din tutun.


Persoanele care fumează sunt de trei ori mai predispuse să aibă incontinență urinară în comparație cu cele care nu fumează. Deși cercetătorii nu știu exact de ce se întâmplă acest lucru, este posibil să aibă legătură cu modul în care nicotina interacționează cu vezica urinară.

De asemenea, fumătorii sunt mai predispuși să aibă o tuse cronică, ceea ce poate duce la scurgeri urinare.

6 – Stai departe de cofeină, băuturi carbogazoase și alcool.


Cafeaua și alte băuturi cu cofeină, sucurile cu zahăr sau îndulcitori artificiali și alcoolul vă pot irita vezica urinară și pot provoca scurgeri urinare. Dacă sunteți predispus la incontinență, ar fi mai bine să beți apă.

7 – Practicați exercițiile Kegel.


Întărirea mușchilor planșeului pelvin vă poate ajuta să preveniți incontinența urinară. Puteți face aceste exerciții, numite Kegels, prin strângerea mușchilor folosiți pentru a menține urina înăuntru, și eliberarea tensiunii, în mod repetat.

Preveniți și tratați afecțiunile cronice.


Multe afecțiuni cronice vă pot afecta și vezica urinară. De exemplu, dacă aveți diabet necontrolat, este posibil să existe zahăr în urină, ceea ce poate crește scurgerile urinare. De asemenea, bolile vasculare netratate și alte afecțiuni pot provoca deteriorarea nervilor vezicii urinare.

Asigurați-vă că aceste boli sunt controlate poate preveni înrăutățirea funcției vezicii urinare în timp. “Dacă aveți incontinență urinară, discutați cu medicul dumneavoastră”, spune Dr. Garmon. “Ei vă pot ajuta să găsiți cauza incontinenței și să găsiți un tratament care funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.”

Sursa

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend