Apasă LIKE pentru a primi sfaturi, articole, recomandări. Toate gratuit!

Pe măsură ce pandemia de coronavirus se dezlănțuie, mulți oameni se întreabă ce pot face pentru a-și spori sistemul imunitar. În timp ce există pași pe care îi puteți lua pentru a vă sprijini sistemul imunitar, o mulțime de dezinformări sunt răspândite în jur.

Iată opt mituri despre imunitate:

Creșterea dozei regulate de vitamine și minerale îmi va spori sistemul imunitar și mă va împiedica să mă îmbolnăvesc.

Mulți oameni iau vitamine și minerale ca parte a regimului lor zilnic de sănătate. Nu există niciun adevăr în ideea că creșterea consumului de vitamine și minerale vă va spori sistemul imunitar și vă va proteja de îmbolnăvire.

Gargara cu apă caldă sau sare și oțet va ucide virusurile.

Nu există niciun adevăr în ideea că gargara cu orice va distruge virusurile, inclusiv coronavirusul. Deși gargara vă va calma gâtul și vă va oferi o ușurare temporară dacă aveți dureri în gât, nu va ucide nimic.

Exercițiile fizice îmi pot slăbi sistemul imunitar.

Dimpotrivă, exercițiile fizice scad nivelul hormonului de stres, cortizolul. Dacă aveți niveluri de cortizol care sunt prea mari pentru prea mult timp, aceasta poate afecta sistemul imunitar și vă poate face predispus la infecții. Exercițiile fizice scăzute până la moderate, timp de 30 până la 60 de minute pe zi, vor spori imunitatea. Angajarea în activități de reducere a stresului, cum ar fi yoga și meditația, poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de cortizol.

M-am născut cu un sistem imunitar foarte bun, așa că nu mă voi îmbolnăvi.

Din păcate, sistemul nostru imunitar devine mai slab pe măsură ce îmbătrânim. A fi născut cu un sistem imunitar bun nu vă va împiedica să luați coronavirusul. Prin urmare, persoanele în vârstă ar trebui să fie mai atente, deoarece capacitatea sistemului imunitar de a combate infecțiile va fi mai slabă. Rămâneți concentrați pe creșterea imunității prin consumul unei diete sănătoase, exerciții fizice, vaccinări recomandate și menținerea condițiilor medicale subiacente sub control.

Dacă prind un virus sau mă vaccinez, voi fi imunizat de alte forme ale acelui virus.

Virusul gripal care cauzează răceala obișnuită se schimbă de la sezon la sezon și există multe tulpini diferite, spune dr. Suzanne Friedler, dermatolog certificat de bord cu Advanced Dermatology, P.C.

„A fi infectat cu o tulpină de virus nu conferă imunitate viitoare împotriva altor tulpini ale acelui virus”, spune Friedler. În ceea ce privește COVID-19, boala cauzată de coronavirus, virusul nu pare să sufere mutații semnificative. Cu toate acestea, este prea devreme pentru a spune dacă a fi expus va conferi imunitate pe termen lung împotriva reinfectării. ”

Obținerea unui vaccin împotriva gripei vă compromite sistemul imunitar și vă face să luați gripa.

Acest lucru este neadevărat, deoarece vaccinul antigripal nu conține virusul gripei vii, spune Katrina Miller Parrish, director de informații pentru L.A. Care Health Plan. „Are bucăți din stratul virusului gripal pentru a vă ajuta sistemul imunitar să recunoască virusul pentru a-l ataca și a-l ucide înainte de a vă îmbolnăvi”, spune ea. „Dar aceste bucăți din proteinele de acoperire virală ale virusului gripal nu sunt suficiente pentru a vă determina să luați gripa.”

A avea gripă sau răceală vă va proteja împotriva coronavirusului.

Virusurile care cauzează răceala obișnuită sau gripa sunt complet diferite de coronavirus. Racirea sau gripa nu ofera nici o protectie impotriva coronavirusului, spune Friedler.

Dacă dezvolt COVID-19 și mă recuperez, sunt imun pentru totdeauna.

Din fericire, majoritatea experților se află pe aceeași pagină și cred că oamenii dezvoltă imunitate odată ce se recuperează de la COVID-19, spune dr. David Erstein, alergolog și imunolog certificat. „Din păcate, nu știm cât va dura această imunitate”, spune Erstein. „Dacă vă simțiți mai bine, ați avut probabil un răspuns imun bun și protector.” Cu toate acestea, rămâne de clarificat dacă imunitatea dvs. va dura ani sau toată viața.

Sursa.

 

susținerea ta = ❤️


De peste 8 ani fac educație pentru sănătate, investind mii de ore și bani mulți pentru conceperea materialelor și păstrarea site-ului în condiții bune. Tot conținutul este accesibil oricând, gratuit, fără nicio reclamă. Scriu cu pasiune, blândețe și dragoste, dând mai departe toate cunoștințele mele acumulate în peste 15 ani de pregătire și practică medicală. Dacă vrei să mă susții, să știi că poți lua o carte din magazinul oficial al comunității. Am scris 7 de beletristică, dar și 5 pentru copii, cu ilustrații minunate. Doar o frântură din prețul lor îmi rămâne mie și mă ajută să continui munca la toate proiectele. Susținerea ta chiar poate face o diferență.



Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Privacy Preference Center

Send this to a friend