Adevărul despre antioxidanți


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Iei antioxidanți pentru a preveni bolile de inimă și cancerul? Milioane de oameni o fac. Antioxidanți precum vitamina C, vitamina E, seleniu, beta-caroten și coenzima Q10 sunt printre cele mai frecvente suplimente. Motivele tipice pentru administrarea de antioxidanți includ promovarea sănătății, încetinirea îmbătrânirii și prevenirea bolilor de inimă și a cancerului. Dar chiar funcționează?

Cercetarea pe tema antioxidanților

Zeci de studii randomizate care analizează antioxidanții au fost finalizate acum. Câteva exemple includ:

  • Un studiu efectuat pe mai mult de 14.000 de medici de sex masculin nu a arătat nicio diferență în ceea ce privește cancerul de prostată sau alte tipuri de cancer la cei care iau vitaminele C și E.
  • Un studiu efectuat pe 35.000 de bărbați a arătat că seleniul nu a avut niciun efect – iar vitamina E chiar a crescut riscul de cancerul de prostată.
  • Un studiu efectuat pe 39.000 de femei nu a arătat niciun efect asupra bolilor de inimă sau a cancerului la cei care iau vitamina E.
  • Un studiu efectuat pe 8.000 de femei nu a arătat nicio diferență în dezvoltarea diabetului la cei care iau vitamina C, vitamina E și beta-caroten
  • . Un studiu realizat pe mai mult de 29.000 de bărbați fumători nu a arătat nicio diferență în cancerul pulmonar la cei ce luau vitamina E, ci o creștere a cancerului pulmonar la cei care iau beta-caroten.

În ciuda promisiunii, studiile de calitate superioară nu au arătat niciun beneficiu pentru suplimentele antioxidante, așa cum sunt acestea utilizate în prezent (și, în unele cazuri, aceste suplimente au avut chiar rezultat negativ). Povestea completă a antioxidanților nu este încă deplin cunoscută.

Deși dovezile sunt solide că vitamina C, vitamina E și beta-caroten NU îmbunătățesc rezultatele asupra sănătății (și în cazul beta-carotenului și vitaminei E, poate crește riscul), există încă mai multe necunoscute despre antioxidanți. Ar fi eficienți alți antioxidanți? Oferim doza potrivită oamenilor potriviți? Până când nu avem aceste răspunsuri, ne putem baza pe alte sfaturi:

Obține antioxidanții din alimente adevărate. Există magie în mâncarea reală pe care nu o putem crea într-o pastilă.

Ai grijă la afirmațiile despre sănătate de pe eticheta suplimentelor antioxidante. Fii deosebit de precaut atunci când indicațiile vin de la cei care beneficiază financiar de pe urma suplimentelor.

Există modalități dovedite de a reduce dramatic boala cardiacă și riscul de cancer. Pur și simplu nu vin într-o pastilă. Sunt dovedite beneficiile remarcabile de promovare a sănătății ale activității fizice regulate, consumului de alimente hrănitoare, somnului adecvat și evitarea unor factori de risc precum tutunul și excesul de alcool.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend