Poate huperzina A să prevină pierderea memoriei la persoanele cu Alzheimer?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Huperzina A, un supliment alimentar derivat din mușchiul chinezesc Huperzia serrata, stârnește un oarecare interes ca un potențial tratament pentru boala Alzheimer.

Huperzina A acționează ca un inhibitor al colinesterazei – un tip de medicament care acționează prin îmbunătățirea nivelului de neurotransmițători din creier. Studiile timpurii de mică amploare sugerează că huperzina A ar putea îmbunătăți memoria și proteja celulele nervoase, ceea ce ar putea încetini declinul cognitiv asociat cu boala Alzheimer.

Unele studii au găsit dovezi că huperzina A ar putea îmbunătăți în mod semnificativ performanța cognitivă la persoanele cu boala Alzheimer. Cu toate acestea, o recenzie sistematică recentă a constatat că calitatea dovezilor privind eficacitatea huperzinei A a fost scăzută.

O altă analiză sistematică a constatat că huperzina A a avut un efect benefic asupra funcției cognitive. Însă, analiza a menționat că rezultatele ar trebui interpretate cu prudență din cauza unor probleme legate de modul în care au fost efectuate studiile.

În plus, există o lipsă de date privind siguranța pe termen lung – majoritatea studiilor au durat trei luni sau mai puțin – și mulți participanți la studii au avut efecte secundare, inclusiv greață și vărsături. Sunt necesare mai multe studii pentru a determina posibilele beneficii și riscurile pe termen lung ale huperzinei A.

Asociația Alzheimer recomandă să nu luați huperzină A, mai ales dacă luați un inhibitor de colinesterază prescris, cum ar fi donepezil (Aricept), rivastigmină (Exelon) sau galantamină (Razadyne). Luarea ambelor ar putea crește riscul de apariție a unor reacții adverse grave.

Consultați-vă medicul înainte de a începe orice supliment alimentar, inclusiv huperzina A.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: Alzheimer

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend