Astmul poate fi doar în mintea ta

Nimic mai greșit, astmul nu este o condiție psihiatrică, deși există multe cazuri în care emoțiile de natură variată pot cauza crize de astm.

O să scapi de astm cu timpul

Nope, astmul nu este complet vindecabil. Deși la 50% dintre copii poate deveni inactiv din adolescență, pot oricând să dezvolte din nou crize de astm la maturitate.

Astmul este vindecabil, deci nu ai de ce să te temi, nu moare nimeni de el

Nu există o cură pentru astm, deși poate fi ținut sub control cu medicație adecvată, însă tratamentul este pe viață. Boala trebuie luată foarte în serios, căci crizele pot fi severe, necesitând spitalizare de urgență și putând chiar să provoace moartea.

Ai șanse mari să faci astm dacă ai pe cineva în familie cu această boală

Ai șanse de 6% să faci astm dacă nu ai în familie așa ceva, 30% dacă ai un părinte cu astm și 70% șanse dacă ambii părinți suferă de astm.

Poți să iei astm dacă stai lângă cineva care are

Nu, astmul nu este contagios.

Dacă te muți într-o altă zonă, de exemplu în deșert, poți să scapi de astm

Un mediu nou poate ajuta temporar la calmarea simptomelor, însă nu vindecă astmul. La ceva ani petrecuți în noua locație, corpul se sensibilizează la mediul nou, iar simptomele astmului vor reveni, uneori poate chiar la intensități mai mari.

Oamenii cu astm nu trebuie să facă sport

Înotul este, aparent, cel mai potrivit sport pentru astfel de persoane. Exercițiul fizic nu este interzis, dar există persoane care pot dezvolta simptome la efort fizic, mai ales dacă acesta este realizat în mediu cu aer rece și uscat.

Astmul nu necesită tratament, crizele se opresc singure

Crizele pot fi extrem de severe, iar tratamentul trebuie urmat cu strictețe în funcție de recomandările medicului. Se folosesc inhalatoare speciale pentru calmarea crizelor acute, precum și medicație de fond ( în afara crizelor)

Medicația pentru astm dă dependență

Nu, inhalatoarele folosite nu dau dependență, iar dacă boala devine controlabilă și simptomele nu mai apar, se poate ajunge chiar la renunțarea la tratament fără nicio problemă.

Persoanele cu astm își pot provoca crizele de astm ca să atragă atenția

Nu, crizele de astm nu pot fi prefăcute, sunt o problemă serioasă și imposibil de redat în mod actoricesc. Crizele de isterie sunt diferite.

Sursa

Dacă tot ești aici...


Îți mulțumesc că citești articolele și sper că ai ce învăța din ele. Pentru a construi împreună o comunitate mare, empatică și sănătoasă, te rog să distribui materialele (mai jos sunt butoanele de SHARE).

Până pe 15 septembrie, dacă intri în comunitate, participa automat la o tragere la sorți, premiul fiind un pachet format din telefon Samsung Galaxy S21+ și ceas Samsung Watch3, în valoare totală de 8000 lei.

Doar dacă vrei să susții munca mea aici și să continuăm misiunea de a aduce informații de calitate, să știi că nu cer donații și nu pun publicitate pe site, dar îți recomand să arunci un ochi în SHOP și poate iei ceva de acolo. Am scris 7 cărți pentru adulți și 4 pentru copii, iar ele sunt grupate în niște pachete foarte atractive. Sprijini puțin proiectul, dar mai important este că te bucuri de cărți și ai ce învăța din ele.Mulțumesc tuturor pentru susținere!

Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

CONCURS!

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit. În plus poți câștiga un pachet format din telefon Galaxy S21+ și Watch3 de la Samsung!

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.