Afectează vaccinul fertilitatea?
O mare doamnă ne-a transmis din bazele plămânilor că vaccinurile dau sterilitate pe trei generații. Evident, dacă prima generație ar fi sterilă, logica ne arată că nu mai pot apărea alte generații. Dar aici sunt finețuri de biologie comparabile cu mecanica cuantică, nu intrăm în ele, că ni se fracturează neuronii.
A fost suficient să țipe doamna în „laif” și pe la tv, ca mulți oameni să se teamă de sterilitate. Marota asta a existat și-n 2008, cu vaccinul anti-HPV. Și atunci au zis unii că fetele vor deveni sterile. Să vedeți drăcie, că vaccinul se face de mulți ani și n-a devenit niciuna sterilă!
Revenind la vaccinul pentru Covid-19, haideți să nu ne mai ducem în extrema cu sterilitatea, evident o inepție, ci să rămânem în cea cu afectarea fertilității. Avem vreo dovadă să ne temem?
Oamenii vor să facă bebei. Dar vor să se și vaccineze, slavă cerului, la ce haos e cu pandemia asta. Iar oamenii au nevoie de lămuriri. Ce facem? Apelăm la anatomie și studii, firește. Era să scriu stridii, cunoscute pentru creșterea libidoului, dar să ne păstrăm serioși.
Mitul acesta a pornit de la o proteină din placentă, denumită syncytin-1, proteină ce are o parte asemănătoare cu proteina S a coronavirusului. A devenit clar pentru unii că vaccinul va da anticorpi care vor ataca proteina S a virusului, DAR ȘI syncytin-1 proteina placentei. Dezastru! Pică proteina asta, pică placenta, la revedere sarcină. În realitate multe lucruri seamănă între ele, dar nu suficient de mult încât să fie confundate.
E ca și cum ai zice că poți confunda o banană cu un submarin din melodia celor de la Beatles, pentru că ambele sunt galbene. Evident, acea proteină nu are cum să fie atacată de imunitate.
Dincolo de anatomie, practica ne-a arătat că oamenii s-au vaccinat și au procreat fără probleme. Realitatea ne-a arătat ca femeile gravide au născut fără probleme. Realitatea ne-a arătat că mămicile alăptează fără probleme. NU a fost raportat niciun incident pe fertilitate nici la Pfizer, nici la Moderna, nici la JJ.
Mai mult, într-un studiu publicat de Watson, Nelson și Hsu, toți experți din Missouri, SUA, boala Covid-19 a afectat clar fertilitatea la bărbați! Iată un argument puternic în favoarea vaccinării. Fertilitatea a fost afectată pe multiple căi – tulburări locale testiculare, dar și ale axului hipotalamo-hipofizo-gonadal. Stresul oxidativ și inflamația din Covid-19 au participat și ele la afectarea fertilității.
CDC a înrolat cupluri care au procreat după vaccinarea cu o doză ARNm/Pfizer – aproape 5.000 au participat, fără probleme. Alte 1000 de cupluri s-au înrolat în supraveghere, procreând după schema completă cu două doze Pfizer. Până acum nu avem nicio dovadă științifică care să ne arate ca vaccinarea ar afecta capacitatea de procreare.
În poză avem o declarație oficială a Societății Americane de Medicină Reproductivă, care susține clar că nu există nicio dovadă că vaccinurile ar afecta fertilitatea.
V.