Află în ce categorie de greutate te situezi


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Vrei să aflii în ce categorie a greutății corporale te situezi? Poți să înveți să îți calculezi singur indicele de masă corporală (IMC), fiind o metodă de screening ușoară și ieftină pentru a afla categoria de greutate – subponderală, greutate sănătoasă, supraponderală și obezitate.

IMC = greutatea corporală în kg/înălțime în metri la pătrat.

Organizația Mondială a Sănătății interpretează astfel valorile IMC:

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


  • 18,49 sau mai puțin – Subponderal
  • 18,5 – 24,9 – Greutate normală
  • 25,0 – 29,9 – Supraponderal
  • 30,0 – 34,9 – Obezitate gradul I
  • 35,0 – 39,9 – Obezitate gradul II
  • 40,0 sau mai mult – Obezitate gradul III

IMC nu măsoară direct grăsimea corporală, dar este corelat cu alte măsuri directe ale grăsimii corporale. Mai mult, IMC pare a fi puternic corelat cu diferitele consecinte metabolice și boli.

Acesta ia în considerare variațiile naturale ale formei corpului, oferind un interval de greutate sănătos pentru o anumită înălțime. Pe lângă măsurarea IMC, profesioniștii din domeniul sănătății pot lua în considerare și alți factori atunci când evaluează dacă te aflii într-o categorie de greutate sănătoasă.

Mușchiul este mult mai dens decât grăsimea, astfel încât persoanele foarte musculoase, cum ar fi sportivii, pot avea o greutate sănătoasă, chiar dacă IMC-ul lor îi clasifică drept obezi. Nu trebuie să iei în considerare IMC  dacă ești gravidă. Obțineți sfaturi de la medicul de familie dacă ești îngrijorată de greutatea ta pe perioada sarcinii.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: greutate

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend