Ce este agnozia?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Agnozia este o tulburare rară caracterizată prin incapacitatea de a recunoaște și identifică obiecte sau persoane. Persoanele cu agnozie pot avea dificultăți în recunoașterea trăsăturilor geometrice ale unui obiect sau ale unei fețe sau pot fi capabile să perceapă trăsăturile geometrice, dar să nu știe pentru ce este folosit obiectul sau dacă o față este familiară sau nu. Agnozia poate fi limitată la o singură modalitate senzorială, cum ar fi vederea sau auzul.

De exemplu, o persoană poate avea dificultăți în a recunoaște un obiect ca o ceașcă sau a identifica un sunet ca o tuse. Agnozia poate rezulta din accidente vasculare cerebrale, demență, tulburări de dezvoltare sau alte afecțiuni neurologice. De obicei, rezultă din deteriorarea unor zone specifice ale creierului din lobii occipitali sau parietali ai creierului. Persoanele cu agnozie își pot păstra abilitățile cognitive în alte domenii.

Tratamentul este în general simptomatic și de susținere. Cauza primară a tulburării ar trebui determinată pentru a trata alte probleme care pot contribui sau pot duce la agnozie.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend