Alăptez. Este în regulă să beau alcool?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Alăptarea și alcoolul nu fac casă bună. Nu există un nivel de alcool în laptele matern care să fie considerat sigur pentru ca un copil să bea.

Atunci când beți alcool, acesta trece în laptele matern la concentrații similare cu cele găsite în sângele dumneavoastră. Deși un bebeluș alăptat la sân este expus la doar o fracțiune din alcoolul pe care îl bea mama sa, un nou-născut elimină alcoolul din corpul său doar la jumătate din rata unui adult.

Cercetările sugerează că bebelușii alăptați la sân care sunt expuși la o băutură pe zi ar putea avea o dezvoltare motorie afectată și că alcoolul poate provoca modificări ale tiparelor de somn. De asemenea, în timp ce folclorul spune că consumul de alcool îmbunătățește producția de lapte, studiile arată că, de fapt, alcoolul scade producția de lapte și că prezența alcoolului în laptele matern îi determină pe bebeluși să bea cu aproximativ 20% mai puțin lapte matern.

Dacă alegeți să beți, evitați să alăptați până când alcoolul a eliminat complet laptele matern. Acest lucru durează de obicei între două și trei ore pentru 355 mililitri de bere de 5%, 148 mililitri de vin de 11% sau 44 mililitri de lichior de 40%, în funcție de greutatea corporală. Dacă intenționați să beți alcool, luați în considerare posibilitatea de a bea un pahar imediat după alăptare, astfel încât alcoolul să înceapă să elimine laptele matern în timpul intervalului natural dintre sesiunile de alăptare.

Pomparea și evacuarea laptelui matern nu accelerează eliminarea alcoolului din organism. Cu toate acestea, dacă veți lipsi de la o sesiune de alăptare, pomparea și evacuarea vă va ajuta să vă mențineți rezerva de lapte și să evitați îngurgitarea.

Nu uitați, alăptarea la sân este modalitatea optimă de hrănire a unui nou-născut și este recomandată până când copilul împlinește cel puțin 1 an. Dacă alegeți să beți, planificați cu atenție pentru a evita expunerea bebelușului la alcool.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend