Alcoolul îngrașă?

Ai 4 pachete cu reducere mare, cadou, transport gratuit NOU: pachete cărți ilustrate pentru copii!

Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Am auzit cu toții de burta de bere, dar mulți dintre noi nu realizează cât de dăunător este alcoolul într-o dietă de slăbit sau chiar de menținere!

De ce?

Pentru că are multe calorii, fiind pe locul 2 după grăsimi ca aport energetic, adică 7 kcal pe 1 g de alcool pur, însă conține și carbohidrați, mai ales zaharuri rapide ! Iar pentru că de obicei e combinat cu siropuri sau sucuri, atât numărul de calorii cât și cel de zaharuri cresc!

Astfel chiar și un cocktail simplu ca cel de mai jos are cel puțin 120 – 200 kcal ! Iar pentru cele complexe până la 5-600 kcal, cât o masă principală!

 
HOT SALE! Pachetul Dieta Perfectă + Medicina Povestită are 65% reducere + Transport Gratuit! Vezi detaliile în Shop-ul oficial.

Pe lângă aceste lucruri, în momentul în care ajunge în corpul uman, acesta încearcă să scape cât mai repede de etanol, așa încât blochează folosirea de carbohidrați sau de grăsimi de către corp și își folosește toată energia pentru metabolizare! Iar prin metabolizarea etanolului, apar enzime în corp care semnalează că există o mare cantitate de energie care trebuie să se stocheze! Așa că în momentul consumului de alcool, formarea de acizi grași și deci de grăsime e accelerată!

Dacă o dată cu alcoolul consumi mai ales carbohidrați combinați cu grăsime- ca fastfood, pizza, paste cu sos alb sau dulciuri, chips -uri, acestea ne vor îngrășa mai repede!

Cantitatea de alcool recomandată zilnic de Organizația Mondială a Sănătații e și cea recomandată de nutriționiști pentru menținere. Astfel, pentru o femeie cantitatea e de o porție pe zi, iar pentru un bărbat cantitatea e de 2 porții de alcool, una însemnând : 120 ml vin, 330 ml bere sau 40 ml tărie !

Deoarece o porție are 100-120 kcal, într-un program de slăbit e bine ca această cantitate să fie o dată la 3-4 zile!

Și mai ales, să nu combinați alcoolul cu alimente grase sau cu multă făină sau zahăr!

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

Dacă ai ajuns până aici, îți spun că petrec mult timp pentru a scrie articole și a face educație pentru sănătate. Acest site nu are reclame. Doar dacă vrei și poți, susține munca mea cumpărând cărți sau pachete din SHOP. Au reduceri, cadouri, transport gratuit. Am inclusiv cărți pentru copii, ilustrate. Susținerea ta va conta enorm pentru a scris noi articole și cărți utile! Mulțumesc. 

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

Azi, ai oferta cu 2 cărți la doar 39 de lei. Comandă Dieta Perfectă + Medicina Povestită, cu TRANSPORT GRATUIT.


Send this to a friend