Alcoolul și oboseala


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Efectele sedative ale alcoolului pot iniția și alte răspunsuri fizice în organism

Mulți oameni cred că o băutură mică seara îi va ajuta să doarmă mai bine pe tot parcursul nopții. Deși efectele sedative ale alcoolului îți pot da stare de somnolență, ele au și alte moduri în care pot interfera cu somnul de calitate. La câteva ore după acea băutură, alcoolul crește nivelul de epinefrină al organismului, un hormon al stresului care crește ritmul cardiac și, în general, stimulează corpul, ceea ce poate duce la treziri nocturne.

Într-adevăr, alcoolul poate reprezenta 10% din cazurile de insomnie persistentă. Alcoolul relaxează, de asemenea, mușchii gâtului, iar această relaxare poate agrava problemele de respirație legate de somn și poate contribui la apneea în somn. Mai mult, alcoolul poate crește nevoia de a urina în timpul nopții – doar un alt mod prin care poate perturba somnul.

Calitatea sedativă a alcoolului poate fura energia într-un alt mod. Consumul de vin, bere sau alte băuturi alcoolice în timpul zilei te poate face să te simți somnolent sau letargic. Dacă nu ai dormit bine cu o seară înainte, chiar și o băutură te poate face să fii somnolent, mai ales dacă bei în timpul uneia dintre perioadele obișnuite de consum redus de energie – de exemplu, după-amiaza sau seara târziu.

Cum lupți împotriva oboselii în mod natural

O băutură care poate spori energia este apa simplă. Unul dintre primele semne ale lipsei de lichide este senzația de oboseală și slăbiciune. Aproximativ 50% până la 60% din greutatea corporală este apă și constant pierzi apă prin urină, transpirație și respirație. Această apă trebuie completată. Consumul unei cantități suficiente de lichide în băuturi și alimente umplute cu apă (cum ar fi fructe, legume și supă) te va ajuta să menții energia.

Sursa

Cărți cu mai multe sfaturi despre sănătate poți găsi în SHOP.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend