Alimente care fac bine la inimă

Alimente care fac bine la inimă

Suntem bombardați de sfaturi privind alimentația, diete spectaculoase, recomandări de produse cu efecte nișate pe anumite organe, suplimente miraculoase. Trebuie să știți că nu avem nevoie de absolut nicio dietă dacă respectăm anumite reguli relativ simple, dacă facem mișcare, ne păstrăm echilibrul psihic și starea de sănătate – în aceste condiții, masa corporală va fi o oglindă a felului în care avem grijă de noi în fiecare zi.

Nu există nici superalimente care fac bine la inimă. Mâncând fructe și legume multe, respectând reguli de bun simț, având grijă la dozele de grăsimi, la zaharuri, vom alimenta corect tot corpul, pentru că asta facem mereu, nu izolat, pe un anumit organ care ne interesează mai mult. Nu avem nevoie nici de suplimente în lipsa carențelor dovedite de un medic sau a unor perioade sau situații care cer diverse suplimentări. Altfel, avem o piață uriașă de suplimente care nu și-au dovedit efectele benefice în urma studiilor. Ar trebui evitate și produsele așa-zis naturiste care se laudă cu efecte spectaculoase și spun tare că nu au efecte adverse, deci ar fi dezirabile; ele reprezintă un marketing fără adevăr științific în spate, fără dovezi că într-adevăr ar funcționa. 

Nu există nici leacuri băbești de vindecare a tensiunii arteriale sau altor afecțiuni. HTAE (prescurtare de la hipertensiune arterială esențială, adică majoritatea cazurilor, cele care au etiologie plurifactorială, greu de identificat precis) nici nu se vindecă, ci se ține sub control cu medicație și schimbări în stilul de viață. Când vedeți materiale cu titluri bombastice, în care sunt explicate sfaturi simple despre cum să tratezi X boală de inimă cu ceapă, pătrunjel, usturoi sau alt ingredient, să evitați platformele respective. Informarea corectă este crucială și, din păcate, avem prea multe locuri în care fake news-ul și sfaturile aiuritoare circulă cu lejeritate. 

Nu rata OFERTA ZILEI

LIMITAT Pachet 10 cărți esențiale + CADOU

-fragment din cartea Medicina povestită: Despre inima ta, disponibilă în SHOP.

V.

pachete exclusive cu Transport GRATUIT Aceste OFERTE expiră curând!

Doar 83 pachete rămase

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

Ultimele 30 rămase!

CADOU: masterclass online de sănătate