Alimentele bogate în grăsimi sunt nesănătoase – mituri despre nutriţie demontate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Deși această teorie învechită și incorectă este încet-încet dată uitării, mulți oameni încă se tem de alimentele bogate în grăsimi și urmează diete sărace în grăsimi în speranța că reducerea aportului de grăsimi va fi benefică pentru sănătatea lor generală.


Grăsimile alimentare sunt esențiale pentru o sănătate optimă. În plus, dietele sărace în grăsimi au fost legate de un risc mai mare de probleme de sănătate, inclusiv de sindromul metabolic, și pot duce la o creștere a rezistenței la insulină și a nivelului de trigliceride, care sunt factori de risc cunoscuți pentru bolile de inimă.

Mai mult, s-a dovedit că dietele care sunt mai bogate în grăsimi sunt la fel de eficiente – sau chiar mai eficiente – decât dietele cu conținut scăzut de grăsimi atunci când vine vorba de încurajarea pierderii în greutate.

Desigur, extremele în oricare dintre direcții, fie că este vorba de o dietă foarte săracă în grăsimi sau foarte bogată în grăsimi, pot dăuna sănătății, mai ales atunci când calitatea dietei este slabă.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend