Alte 4 mituri despre donarea de sânge


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

1. Dacă cineva ia medicamente, nu poate dona

Acesta este un mit parțial. Persoanele care iau anumite medicamente, inclusiv anticoagulante, medicamente antiplachete și unele tratamente pentru acnee, nu ar trebui să doneze sânge. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, medicamentele nu înseamnă că cineva nu poate dona sânge. Înainte de a dona, o persoană ar trebui să discute cu un profesionist medical pentru a verifica dacă medicamentele actuale îi afectează eligibilitatea de a fi donator. La fel de important, dacă un medic i-a prescris un medicament, oamenii nu ar trebui să înceteze să îl ia pentru a dona sânge.

2. A da sânge consumă mult timp

Deși înregistrarea și procesarea pot dura diferite perioade de timp, procedura de donare a sângelui durează doar aproximativ 8-10 minute. Crucea Roșie Americană explică faptul că „întregul proces durează aproximativ 1 oră și 15 minute”.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

4. Aș putea contracta o infecție dacă dau sânge

Dr. Ferro a explicat MNT de ce nu există riscul de a prinde o infecție atunci când donăm sânge:

„Folosim o tehnică sterilă pentru a vă pregăti brațul înainte de a plasa acul pentru a vă extrage sângele. Infecțiile de la locul „extragerii” sunt aproape nemaiauzite. Toate acele pe care le folosim sunt noi, sterile și utilizate doar o singură dată, așa că nu există nicio șansă de a prinde o infecție transmisibilă din sânge prin donarea de sânge. ”

4. Dacă primesc o transfuzie, s-ar putea să mă infectez

Deși nu este strict legat de donarea de sânge, un alt mit comun este că există un risc ridicat de infecție atunci când cineva primește o transfuzie de sânge. După cum a explicat Dr. Kenny către MNT: „Oamenii pot contracta o infecție prin transfuzie de sânge dacă sângele este infectat. [Cu toate acestea,] acest lucru este foarte rar, deoarece sângele este riguros depistat pentru o serie de viruși și bacterii. De exemplu, se estimează că șansa de a contracta hepatita C în urma unei transfuzii de sânge este de aproximativ 1 din 100 de milioane. ”

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend