Am citit că suplimentele de vitamine ar putea ajuta la simptomele SM. Este adevărat?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Mulți oameni se uită la terapii complementare și alternative pentru a trata simptomele sclerozei multiple (SM). Printre acestea, suplimentele alimentare, inclusiv vitaminele în doze mari, sunt utilizate cel mai frecvent. Dar va ajuta la SM administrarea mai mult decât doza zilnică recomandată de anumite vitamine?

Întrebarea dacă dozele mai mari de vitamine sunt benefice este controversată. Pentru a fi cât mai eficiente, vitaminele trebuie să funcționeze într-un echilibru atent. O concentrație ridicată a unei vitamine ar putea cauza o deficiență relativă a altei vitamine.

Vitamina D poate fi o excepție. Până în prezent, vitamina D este unul dintre cele mai intens studiate suplimente pentru SM. De câțiva ani, a existat un interes crescând în ceea ce privește rolul nivelurilor scăzute de vitamina D și un risc crescut de atacuri sau exacerbări ale SM.

Cercetările actuale sugerează o posibilă relație între cele două, deși sunt necesare studii mai aprofundate pentru a stabili o legătură certă. Legătura dintre vitamina D și SM este susținută de asocierea dintre expunerea la lumina soarelui și riscul de SM. Există o incidență și un risc mai mare de SM în țările aflate departe de ecuator.

Aportul dietetic recomandat pentru adulți este de 600 de unități internaționale (UI) de vitamina D pe zi. Această cantitate crește la 800 IU pe zi pentru cei cu vârsta peste 70 de ani. Dar fiți prudenți cu dozele de peste 4.000 IU pe zi. Dozele mai mari de 4.000 IU pe zi pot fi uneori necesare la persoanele care au deficit de vitamina D, dar dozele mari pot, de asemenea, să implice riscuri sporite. O doză de întreținere sugerată de luat în considerare la pacienții cu SM este de 2.000 până la 5.000 UI zilnic.

Fructele și legumele conțin vitamine și alte substanțe nutritive în proporții utile, lucrând împreună pentru a-și îndeplini rolul în buna nutriție și prevenirea bolilor. Pentru majoritatea oamenilor, chiar și pentru cei cu SM, cel mai rezonabil mod de acțiune este să primească cantitatea recomandată de vitamine din surse alimentare, cum ar fi fructele și legumele, mai degrabă decât din suplimentele de vitamine.

Dacă aveți SM și vă gândiți la suplimente de vitamine, discutați mai întâi cu medicul pentru a stabili ce vitamine și doze recomandă acesta. Sunt necesare mai multe cercetări, dar dozele mari de vitamina D par să fie cele mai utile pentru persoanele cu niveluri sanguine scăzute în mod natural. Medicul vă poate recomanda un test de sânge pentru a determina nivelul de bază al vitaminei D și teste de urmărire pentru a determina când nivelul devine normal dacă se recomandă un supliment.

Sursa.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend