Am dureri cronice de spate. M-ar ajuta acupunctura?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Multe persoane care au dureri lombare cronice au constatat că acupunctura este de ajutor. Dar dovezile științifice care să susțină aceste afirmații au fost mixte, în parte pentru că poate fi dificil să se conceapă o formă bună de acupunctură falsă pentru comparație.

Acupunctura pentru durerile de spate presupune introducerea unor ace foarte subțiri, la diferite adâncimi, în puncte strategice de pe corp. Studiile științifice au indicat că acupunctura falsă funcționează la fel de bine ca acupunctura reală pentru durerile de spate. Un aspect esențial este însă faptul că, în mai multe studii, atât acupunctura falsă, cât și acupunctura reală au ameliorat durerile lombare mai bine decât lipsa oricărui tratament.

Acest lucru ar putea însemna că acupunctura falsă ar putea avea un efect sau ar putea însemna că efectele acupuncturii se pot datora în parte unui efect placebo.

Cercetările privind acupunctura sunt în creștere, dar interpretarea lor este încă o provocare. Deocamdată, majoritatea studiilor par să indice faptul că, pentru majoritatea oamenilor, acupunctura produce un anumit efect benefic, cu un risc scăzut de efecte secundare, atunci când este practicată de un practician bine instruit.

Așadar, dacă alte tratamente nu v-au ajutat la durerile lombare, ar putea merita să încercați acupunctura. Dar dacă durerile de spate nu încep să se amelioreze în decurs de 6 până la 8 săptămâni, este posibil ca acupunctura să nu fie tratamentul potrivit pentru dumneavoastră.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend