Am fost muşcat de o căpuşă, am Lyme?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Dacă nu ați făcut-o deja, îndepărtați căpușa cu o pensetă cu vârf fin.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Șansele de a contracta boala Lyme de la o singură mușcătură de căpușă depind de tipul de căpușă, de locul unde ați dobândit-o și de cât timp a fost atașată de dumneavoastră. Multe tipuri de căpușe mușcă oamenii, dar numai căpușele cu picioare negre transmit bacteria care provoacă boala Lyme.

În cele din urmă, căpușele cu picioare negre trebuie să fie atașate timp de cel puțin 24 de ore înainte de a putea transmite boala Lyme. De aceea, este atât de important să le îndepărtați imediat și să vă verificați zilnic corpul pentru căpușe dacă locuiți într-o zonă endemică.

Dacă vă îmbolnăviți în decurs de câteva săptămâni de la o mușcătură de căpușă, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Simptomele comune ale bolii Lyme includ erupții cutanate, febră, dureri de corp, paralizie facială și artrită.

Căpușele pot transmite și alte boli, așa că este important să fiți atenți la orice boală care apare în urma unei mușcături de căpușă.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend