Anemia prin deficit de folați sau vitamina C


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Anemia prin deficit de folați

Folatul, cunoscut și sub numele de vitamina B-9, este un nutrient care se găsește în principal în fructe și legume cu frunze verzi. O dietă lipsită în mod constant de aceste alimente poate duce la o deficiență.

Deficiența poate rezulta, de asemenea, dacă organismul nu poate absorbi folatul din alimente. Majoritatea nutrienților din alimente sunt absorbiți în intestinul subțire. S-ar putea să ai dificultăți în absorbția folatului sau a acidului folic, forma sintetică de folat care este adăugată în alimente și suplimente, dacă:

  • aio boală a intestinului subțire, cum ar fi boala celiacă.
  • Ai avut o mare parte din intestinul subțire îndepărtată chirurgical sau șuntată
  • Bei cantități excesive de alcool
  • Iei anumite medicamente eliberate pe bază de rețetă, cum ar fi unele medicamente anticonvulsivante
  • Femeile însărcinate și femeile care alăptează au o cerere crescută de folat, la fel ca și persoanele care fac dializă pentru boli de rinichi. Nerespectarea acestei cereri crescute poate duce la o deficiență.

Anemie prin deficit de vitamina C


Carența de vitamina C poate apărea dacă nu obții suficientă vitamina C din alimentele pe care le consumi. Deficitul de vitamina C este, de asemenea, posibil dacă ceva afectează capacitatea de absorbție a acesteia din alimente -de exemplu, fumatul.

Anumite boli cronice, cum ar fi cancerul sau boala cronică de rinichi, cresc, de asemenea, riscul de anemie prin carență de vitamina C prin afectarea absorbției vitaminei C.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend