Antrenamentele HIIT îți pot schimba corpul la nivel celular


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cum poate acest antrenament popular duce la schimbări majore în doar câteva minute pe zi?

Dacă credeți că nu aveți suficient timp pentru a vă antrena, s-ar putea să aveți noroc.

Cercetătorii australieni au descoperit că doar câteva minute de exerciții de mare intensitate, cunoscute sub numele de HIIT, pot fi la fel de bune pentru celulele corpului tău ca 30 de minute de exerciții moderate.

Asta înseamnă că s-ar putea să nu mai fie nevoie să vă alocați o oră din zi doar pentru a profita de beneficiile mișcării.

Cu toate acestea, studiul este de mici dimensiuni, așa că ar putea fi nevoie de mai multe cercetări înainte ca medicii să aprobe antrenamentele zilnice de două minute ca modalitate de a rămâne sănătos.

Ce a descoperit studiul?

Micul studiu, care a fost publicat în American Journal of Physiology-Regulatory, Integrative and Comparative Physiology, a analizat opt voluntari adulți tineri și răspunsul lor celular la exerciții fizice.

Celulele din corp le spun oamenilor de știință cât de cu adevărat benefic este exercițiul fizic, așa că, în timp ce majoritatea oamenilor caută beneficiile exercițiilor fizice pe cântar sau în oglindă, oamenii de știință trebuie să se uite în interiorul corpului dumneavoastră.

În special, ei se uită la mitocondrii, cunoscute și ca fiind centralele energetice ale celulelor.

Mitocondriile sunt responsabile pentru producerea de energie pentru corp. Pe măsură ce îmbătrâniți, producția de energie din mitocondrii încetinește, motiv pentru care persoanele în vârstă au mai puțină energie decât cele tinere. Exercițiile fizice creează noi mitocondrii și stimulează funcția mitocondriilor existente.

Un studiu din 2017 a constatat că menținerea mitocondriilor sănătoase este de o importanță vitală pentru a învinge sau a ține în loc problemele musculare legate de îmbătrânire, cum ar fi slăbiciunea și disfuncția.

Acest nou studiu de mici dimensiuni a examinat modificările mitocondriale după ce participanții au efectuat trei tipuri de exerciții fizice.

Primul tip le-a cerut participanților să facă exerciții fizice timp de 30 de minute la un nivel moderat.

Al doilea tip de exerciții a fost modelat după popularele antrenamente de înaltă intensitate cu intervale de antrenament (HIIT). Acesta a solicitat participanților să efectueze cinci sesiuni de ciclism de patru minute la un efort aproape maxim. Fiecare sesiune a fost separată de o perioadă de odihnă de un minut.

Ultimul tip de exercițiu a fost conceput ca sprinturi: patru sesiuni de 30 de secunde de ciclism la efort maxim. Fiecare sesiune a fost separată de 4,5 minute de recuperare.

După fiecare exercițiu, cercetătorii au analizat cantitatea de energie pe care participanții au cheltuit-o în timpul antrenamentului. Apoi au analizat modificările mitocondriale ale celulelor din mușchii coapselor participanților.

Ceea ce au descoperit a fost că un număr mai mic de minute de antrenament HIIT a produs un răspuns similar în funcția mitocondrială ca și antrenamentele mai lungi de intensitate moderată.

“Un total de numai două minute de exerciții de sprint cu intervale a fost suficient pentru a provoca răspunsuri similare cu 30 de minute de exerciții aerobice continue de intensitate moderată”, au declarat cercetătorii în studiul lor.

Acest studiu este mic, astfel că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a vedea dacă rezultatele se mențin pe un eșantion mai mare, dar cercetătorii speră că acesta este un posibil semn că exercițiile fizice pot fi prescrise în funcție de preferințele individuale și că oamenii se pot aștepta să obțină în continuare beneficii metabolice majore.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend