Apendicita e o afecțiune, nu un organ. Află cum o recunoști


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Apendicita este o inflamație a apendicelui ( nu oricine are apendicită, ci are apendice – organul în sine, apendicita este doar afecțiunea inflamatorie a acestuia). Apendicele este o formațiune în formă de deget care iese din colon în partea dreaptă inferioară a abdomenului.

Apendicita provoacă dureri în partea dreaptă inferioară a abdomenului. Cu toate acestea, la majoritatea oamenilor, durerea începe în jurul buricului și apoi se mută. Pe măsură ce inflamația se agravează, durerea de apendicită crește în intensitate de obicei și, în cele din urmă, devine severă.

Deși oricine poate dezvolta apendicită, cel mai adesea aceasta apare la persoanele cu vârste cuprinse între 10 și 30 de ani. Tratamentul standard este îndepărtarea chirurgicală a apendicelui.

Simptomele
Semnele și simptomele apendicitei pot include:

  • Durere bruscă ce începe în partea dreaptă a abdomenului inferior sau în jurul buricului și care se deplasează adesea în partea dreaptă inferioară a abdomenului
  • Durere care se înrăutățește dacă tușești, mergi sau faceți alte mișcări bruște
  • Greață și vărsături
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Febră de grad scăzut care se poate agrava pe măsură ce boala progresează
  • Constipație sau diaree
  • Balonare abdominală
  • Flatulență


Sediul durerii poate varia, în funcție de vârstă și de poziția apendicelui. Când ești însărcinată, durerea poate părea că vine din partea superioară a abdomenului, deoarece apendicele este mai sus în timpul sarcinii.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend