Apendicita e o afecțiune, nu un organ. Află cum o recunoști


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Apendicita este o inflamație a apendicelui ( nu oricine are apendicită, ci are apendice – organul în sine, apendicita este doar afecțiunea inflamatorie a acestuia). Apendicele este o formațiune în formă de deget care iese din colon în partea dreaptă inferioară a abdomenului.

Apendicita provoacă dureri în partea dreaptă inferioară a abdomenului. Cu toate acestea, la majoritatea oamenilor, durerea începe în jurul buricului și apoi se mută. Pe măsură ce inflamația se agravează, durerea de apendicită crește în intensitate de obicei și, în cele din urmă, devine severă.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Deși oricine poate dezvolta apendicită, cel mai adesea aceasta apare la persoanele cu vârste cuprinse între 10 și 30 de ani. Tratamentul standard este îndepărtarea chirurgicală a apendicelui.

Simptomele
Semnele și simptomele apendicitei pot include:

  • Durere bruscă ce începe în partea dreaptă a abdomenului inferior sau în jurul buricului și care se deplasează adesea în partea dreaptă inferioară a abdomenului
  • Durere care se înrăutățește dacă tușești, mergi sau faceți alte mișcări bruște
  • Greață și vărsături
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Febră de grad scăzut care se poate agrava pe măsură ce boala progresează
  • Constipație sau diaree
  • Balonare abdominală
  • Flatulență


Sediul durerii poate varia, în funcție de vârstă și de poziția apendicelui. Când ești însărcinată, durerea poate părea că vine din partea superioară a abdomenului, deoarece apendicele este mai sus în timpul sarcinii.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend