Apneea în somn: o problemă tot mai întâlnită


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Ai auzit vreodată de apneea în somn? S-ar putea să suferi de afecțiunea asta dacă, după o noapte întreagă de somn, încă ești foarte obosit, remarci adesea stare de somnolență în timpul zilei, suferi de insomnie, sau poate sforăi. Apneea în somn reprezintă, de fapt, multiple episoade repetate de oprire a respirației în timpul somnului, ceea ce duce la fragmentarea somnului, cu treziri frecvente. Apare, de regulă, la pacienți de vârstă medie și vârstnici, iar cei mai mulți sunt bărbați, fumători, asociind și hipertensiune arterială.

Iată cele mai frecvente semne și simptome:

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!
  • Sforăit excesiv
  • Episoade de oprire a respirației în timpul somnului (raportate de o altă persoană)
  • Așa-numita “sete de aer în timp” ce dormi
  • Senzația de gură uscată la trezire
  • Cefalee( durere de cap) dimineața 
  • Dificultăți de a adormi/ insomnie
  • Somnolență excesivă în timpul zilei
  • Dificultăți de concentrare
  • Iritabilitate

Nu toate persoanele care sforăie suferă de apnee în somn, însă mergi la doctor dacă simți astfel de simptome, ești mereu obosit și iritat și simți că nu te poți odihni suficient.

Excesul de greutate/ obezitatea, circumferința mare a gâtului, obstrucții nazale( deviație de sept), genul masculin, vârsta înaintată, istoricul familial, consumul de alcool, sedative, tranchilizante, fumatul, congestia nazală, anumite boli- diabetul, insuficiența cardiacă, hipertensiunea, boala Parkinson, astmul, tulburările hormonale – toate acestea reprezintă factori de risc pentru apneea în somn.

Mergi la doctor. Pe termen lung, poate afecta mult starea ta de sănătate.

 

Sursa

 

 

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend