Ar trebui să fac HIIT – antrenamente de intensitate ridicată?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

În ciuda popularității sale, HIIT nu este pentru toată lumea și cu siguranță nu este ceva ce ar trebui să faceți zilnic.

Dacă aveți probleme cardiovasculare sau probleme de sănătate, este posibil ca acest lucru să nu fie pentru dumneavoastră. De asemenea, sugerez ca cineva care tocmai începe o rutină de antrenament să nu se concentreze imediat pe HIIT. Înainte de a se îngrijora de a face ca ritmul cardiac al cuiva să depășească 70 la sută, apoi să îl aducă înapoi pentru a urca din nou, acea persoană trebuie să aibă rezistența necesară pentru a face față cardio timp de 20 de minute.

Greg Pignataro, Certified Strength and Conditioning Specialist și antrenor personal la Grindset Fitness din Phoenix, Arizona, sugerează să combinați HIIT cu alte tipuri de exerciții pentru rezultate maxime.

“Pentru pierderea de grăsime și creșterea masei musculare, ceea ce își doresc peste 90% dintre oameni, HIIT plus un program de antrenament de rezistență sau de ridicare a greutăților este Sfântul Graal”, a spus el. “Această combinație va maximiza eforturile de recompunere a corpului și, atunci când este asociată cu o recuperare și o nutriție corespunzătoare, va duce aproape inevitabil la o scădere a grăsimii corporale și la o creștere a masei musculare.”

Cat Kom este fondatorul și antrenorul principal la Studio SWEAT. Ea spune că HIIT este și el un antrenament excelent, dar persoanele noi în acest stil de fitness trebuie să se mențină în ritm.

“Orice antrenament este mai bun decât să nu te antrenezi deloc, da, dar, de multe ori, această intensitate ridicată pentru o perioadă scurtă de timp poate duce la un risc mai mare decât rezultatul”, a spus ea. “Leziunile sunt mai frecvente atunci când faci HIIT intens. Așadar, dacă nu ești într-o rutină normală sau dacă ți-ai luat o pauză și, dintr-o dată, dai tare, ai un risc mai mare de a te accidenta. Este o rețetă pentru eșec. O să te epuizezi”.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend