Ar trebui să-mi trezesc nou-născutul pentru hrănire?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Depinde de vârsta, greutatea și starea generală de sănătate a copilului.

Majoritatea nou-născuților pierd în greutate în primele câteva zile după naștere. Până când nou-născutul recuperează această greutate pierdută – de obicei în decurs de una sau două săptămâni după naștere – este important să-l hrăniți frecvent. Acest lucru ar putea însemna să vă treziți ocazional bebelușul pentru a-l hrăni, mai ales dacă doarme pentru o perioadă mai mare de patru ore.

Cu toate acestea, odată ce nou-născutul stabilește un model de creștere în greutate și atinge pragul de greutate la naștere, în general este în regulă să așteptați pentru hrănire până când se trezește.

Majoritatea nou-născuților au nevoie de opt până la 12 hrăniri pe zi – aproximativ o hrănire la fiecare două-trei ore. Deși trezirea unui bebeluș care doarme poate părea o idee proastă, hrănirile frecvente la început sunt importante din câteva motive:

Plânsul este un semn tardiv de foame. Cu cât începeți mai devreme fiecare hrănire, cu atât este mai puțin probabil să trebuiască să liniștiți un bebeluș frenetic. Căutați semnele timpurii ale foamei, cum ar fi activitatea mână-gură, plescăitul buzelor, scotocirea și agitația în timp ce doarme.
Hrănirea frecventă sprijină alăptarea timpurie. Dacă alăptați, hrănirile frecvente vă vor ajuta să vă stabiliți rezerva de lapte.
Rețineți că bebelușii prematuri au adesea nevoi nutriționale speciale. Este posibil ca aceștia să nu manifeste în mod fiabil semnele tardive de foame, cum ar fi plânsul. Dacă bebelușul dvs. s-a născut prematur sau dacă sunteți îngrijorată de tiparele de hrănire sau de creșterea în greutate a bebelușului, consultați medicul său pentru recomandări specifice.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend