Arsura de gradul I


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Arsurile de gradul I provoacă leziuni minime ale pielii. Sunt numite și „arsuri superficiale”, deoarece afectează stratul cel mai exterior al pielii. Semnele unei arsuri de gradul întâi includ:

  • roşeaţă
  • inflamație minoră sau umflături
  • durere
  • pielea uscată
  • descuamarea, care se produce pe măsură ce arsura se vindecă

Deoarece această arsură afectează stratul superior al pielii, semnele și simptomele dispar odată cu eliminarea celulelor pielii. Arsurile de gradul I se vindecă de obicei în decurs de 7 până la 10 zile fără cicatrici. Încă ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră dacă arsura afectează o suprafață mare de piele, mai mare de trei centimetri și dacă este pe față sau pe o articulație majoră, care includ: genunch,i gleznă, picior, coloana vertebrală, umăr, cot, antebraț.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Arsurile de gradul I sunt de obicei tratate cu îngrijire la domiciliu. Timpul de vindecare poate fi mai rapid cu cât tratați arderea mai repede. Tratamentele pentru o arsură de gradul întâi includ:

înmuierea plăgii în apă rece timp de cinci minute

administrarea de acetaminofen (paracetamol) sau ibuprofen pentru ameliorarea durerii

aplicarea lidocainei (un anestezic) sub formă de gel sau cremă de aloe vera pentru calmarea pielii

folosirea unui unguent antibiotic și tifon liber pentru a proteja zona afectată

Asigurați-vă că nu folosiți gheață, deoarece acest lucru poate face ca deteriorarea să fie mai gravă. Nu aplicați niciodată dischete de bumbac la arsură, deoarece fibrele mici se pot lipi de rănire și pot crește riscul de infecție. De asemenea, evitați remedii casnice, cum ar fi untul și ouăle, deoarece acestea nu sunt dovedite a fi eficiente.

Ce cauzează o arsură de gradul I?

Cauzele frecvente ale arsurilor superficiale includ următoarele:

Arsuri solare

rsurile solare se dezvoltă atunci când stai prea mult timp la soare și nu aplici suficientă protecție solară. Soarele produce raze ultraviolete intense (UV) care pot pătrunde în stratul exterior al pielii și o pot face să se înroșească, să se blistere și să se dezlipească. Folosiți întotdeauna protecție solară.

Opăriri

Opăririle sunt o cauză frecventă a arsurilor de gradul întâi la copiii cu vârsta sub 4 ani. Lichidul fierbinte vărsat dintr-o oală pe aragaz sau aburul emis de lichidul fierbinte pot provoca arsuri la mâini, față și corp. Opăririle pot apărea, de asemenea, dacă faceți baie sau faceți duș în apă extrem de caldă. O temperatură sigură a apei ar trebui să fie la sau sub 50˚C. Temperaturi mai mari decât aceasta pot duce la leziuni mai grave ale pielii, în special la copiii mici.

Electricitate

Mufele electrice, cablurile electrice și aparatele pot părea interesante pentru un copil mic, dar prezintă pericole considerabile. Dacă copilul tău înfige un deget sau orice obiect în deschiderile unei prize, mușcă un cablu electric sau se joacă cu un aparat, se poate arde sau electrocuta din cauza expunerii la electricitate.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: arsuri

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend