Arsura de gradul II


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Arsurile de gradul II sunt mai grave, deoarece daunele se extind dincolo de stratul superior al pielii. Acest tip de arsură face ca pielea să se blistere și să devină extrem de roșie și dureroasă. Unele vezicule se deschid, dând arsurii un aspect umed sau sângerând. De-a lungul timpului, peste plăgă se poate dezvolta țesut gros, moale, asemănător scabiei numit exsudat fibrinos.

Datorită naturii delicate a acestor răni, este necesară menținerea zonei curate și bandajul corespunzător pentru a preveni infecția. Acest lucru ajută, de asemenea, arderea să se vindece mai repede. Unele arsuri de gradul doi durează mai mult de trei săptămâni pentru a se vindeca, dar cele mai multe se vindecă în două până la trei săptămâni fără cicatrici, dar adesea cu modificări ale pigmentului pe piele.

Cu cât veziculele sunt mai rele, cu atât arsura va dura mai mult timp pentru a se vindeca. În unele cazuri severe, grefarea pielii este necesară pentru a remedia daunele. Grefarea pielii înseamnă a lua pielea sănătoasă dintr-o altă zonă a corpului și o mută la locul pielii arse.

Ca și în cazul arsurilor de gradul întâi, evitați bile de bumbac și remedii casnice îndoielnice. Tratamentele pentru o arsură ușoară de gradul doi includ în general: trecerea pielii sub apă rece timp de 15 minute sau mai mult administrarea medicamentelor pentru prescripție medicală fără prescripție medicală (acetaminofen sau ibuprofen) aplicarea cremei cu antibiotice la vezicule.

Cu toate acestea, solicitați tratament medical de urgență dacă arsura afectează o zonă larg răspândită, cum ar fi oricare dintre următoarele:

  • față
  • mâini
  • fese
  • pelvis
  • picioare

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: arsuri

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend