Arsura de gradul III


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cu excepția arsurilor de gradul IV, arsurile de gradul III sunt cele mai severe. Acestea provoacă cele mai multe daune, extinzându-se prin fiecare strat de piele. Există o concepție greșită că arsurile de gradul III sunt cele mai dureroase. Cu toate acestea, cu acest tip de arsură, deteriorarea este atât de extinsă încât este posibil să nu existe dureri din cauza deteriorării nervilor. În funcție de cauză, simptomele arsurilor de gradul trei pot prezenta:

  • culoare de ceară/ albă chiar culoare maro închis
  • textura ridicată
  • vezicule care nu se dezvoltă

Fără intervenție chirurgicală, aceste răni se vindecă cu cicatrici severe și contractură. Nu există o cronologie stabilită pentru vindecarea spontană completă pentru arsurile de gradul III. Nu încercați niciodată să vă auto-tratați o arsură de gradul III. Sunați imediat la 112. În timp ce așteptați tratament medical, ridicați leziunile deasupra inimii. Nu vă dezbrăcați, dar asigurați-vă că nicio îmbrăcăminte nu este lipită de arsură.

Complicații

În comparație cu arsurile de gradul I și II, arsurile de gradul III prezintă cel mai mare risc de complicații, cum ar fi infecții, pierderi de sânge și șoc, care este adesea ceea ce ar putea duce la moarte. În același timp, toate arsurile prezintă riscul de infecții, deoarece bacteriile pot pătrunde în pielea spartă. Tetanosul este o altă posibilă complicație cu arsuri de toate nivelurile. La fel ca sepsisul, tetanosul este o infecție bacteriană. Afectează sistemul nervos, ducând în cele din urmă la probleme cu contracțiile musculare.

De regulă, fiecare membru al gospodăriei dvs. ar trebui să primească vaccinuri actualizate la tetanos la fiecare 10 ani pentru a preveni acest tip de infecție. Arsurile severe prezintă, de asemenea, riscul de hipotermie și hipovolemie. Temperaturile periculoase ale corpului caracterizează hipotermia. Deși aceasta poate părea o complicație neașteptată a unei arsuri, starea este de fapt determinată de pierderea excesivă de căldură corporală din cauza unei vătămări. Hipovolemia sau volumul scăzut de sânge apare atunci când corpul dumneavoastră pierde prea mult sânge din cauza unei arsuri.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: arsuri

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend