Arsura…de la gheață


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O arsură de gheață se întâmplă atunci când gheața sau alte lucruri reci vă contactează și vă deteriorează pielea. Arsurile de gheață apar de obicei după expunere prelungită la temperaturi de îngheț sau sub îngheț. De exemplu, dacă aplicați un pachet rece direct pe piele, s-ar putea să vă provocați astfel de răni. În acest articol, vom acoperi simptomele și cauzele arsurilor de gheață, precum și modul în care sunt tratate și prevenite.

Care sunt simptomele unei arsuri de gheață?

Când dezvolți o arsură de gheață, apa din celulele pielii tale îngheață. Formează cristale ascuțite de gheață, care pot deteriora structura celulelor pielii. Vasele de sânge din apropierea pielii încep, de asemenea, să se restrângă. Acest lucru reduce fluxul de sânge către zonele afectate, provocând daune suplimentare. O arsură cu gheață arată adesea ca alte tipuri de arsuri, cum ar fi arsurile solare. Este posibil să observați o schimbare a culorii pielii afectate. De exemplu, ar putea apărea roșu aprins. De asemenea, ar putea deveni alb sau gri-gălbuie. Alte simptome potențiale includ:

  • amorţeală
  • mâncărime
  • senzație de furnicătură
  • durere
  • vezicule
  • piele neobișnuit de fermă sau ceroasă

Ce cauzează arsurile de gheață?

O arsură de gheață apare atunci când pielea ta intră în contact direct cu gheața sau cu altceva foarte rece pentru o perioadă lungă de timp. Gheața sau pachetele reci care sunt folosite pentru a trata durerea mușchilor și rănile pot provoca arsuri de gheață dacă le apăsați direct pe pielea goală. Contactul prelungit cu zăpada, vremea rece sau vânturile cu viteză mare pot provoca, de asemenea, arsuri de gheață.

Care sunt factorii de risc pentru arsurile de gheață?

Este posibil să aveți un risc mai mare de arsuri de gheață și alte răni provocate de frig dacă petreceți mult timp în condiții reci sau vânturi de mare viteză, dar nu vă îmbrăcați corespunzător pentru aceste condiții. Obiceiurile și condițiile de viață care vă afectează în mod negativ circulația sau capacitatea de a detecta leziuni vă pot crește riscul de arsuri cu gheață. De exemplu, aveți un risc crescut dacă:

-fumați

-luați medicamente care scad fluxul de sânge pe piele, cum ar fi beta-blocantele

-aveți diabet zaharat, boli vasculare periferice sau alte afecțiuni care vă afectează circulația

-aveți neuropatie periferică sau alte afecțiuni care vă scad capacitatea de a detecta leziunile

Datorită pielii fragile, copiii mai mici și persoanele în vârstă prezintă, de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta arsuri de gheață.

Cum sunt diagnosticate arsurile de gheață?

Dacă credeți că ați putea arde cu gheață, îndepărtați imediat sursa de frig și luați măsuri pentru a vă încălzi treptat pielea. Căutați imediat asistență medicală dacă aveți oricare dintre următoarele:

  • Pielea ta este palidă / albă, rece și dură ca o piatră atunci când o atingi.
  • Pielea rămâne amorțită și nu simți arsură sau furnicături pe măsură ce se încălzește.
  • Pielea ta este palidă și nu își recapătă tenul normal pe măsură ce se încălzește.

Acestea pot fi simptome de afectare severă a țesuturilor care necesită tratament. Este posibil să aveți nevoie de asistență medicală dacă dezvoltați vezicule pe o suprafață mare de piele. Medicul dumneavoastră va examina zona afectată pentru a stabili un plan de tratament adecvat.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend