Artrita psoriazică


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

 Psoriazisul poate fi asociat cu o artrită distructivă numită artrită psoriazică. Deteriorarea poate fi suficient de gravă pentru a afecta permanent articulațiile. Prevenția leziunilor articulare în astfel de cazuri este foarte importantă.

Ce este artrita psoriazică?

Este o boală cronică, progresivă, caracterizată printr-o formă de inflamație a pielii și a articulațiilor. Aproximativ 15% -25% dintre pacienții cu psoriazis dezvoltă, de asemenea, o inflamație a articulațiilor. Artrita psoriazică este o boală reumatică sistemică ce poate provoca nu numai inflamații ale pielii, ci și afectarea altor organe precum ochi, inimă, rinichi și plămâni.

În prezent, cauza artritei psoriazice este necunoscută, dar este probabil implicată o combinație de factori genetici, imuni și de mediu.

Simptomele artritei psoriazice

De obicei, un pacient dezvoltă psoriazis cu luni sau ani înainte de a face artrită psoriazică, însă nici aceasta nu este o regulă, putând debuta simultan. Artrita implică de obicei genunchii, gleznele și articulațiile picioarelor. De asemenea, poate exista o pierdere a gradului de mobilitate a mișcării articulațiilor implicate, precum și rigiditatea acestora Artrita psoriazică poate provoca, de asemenea, inflamația coloanei vertebrale și a sacrului, cu apariția durerii și rigidității la nivelul spatelui, feselor, gâtului și zonei lombare.

Tratamentul

Tratamentul pentru artrita psoriazică implică, în general, medicamente antiinflamatorii și exerciții fizice. Este important să îți întinzi articulațiile prin exerciții de stretching sau să faci un duș fierbinte înainte de exerciții, pentru a relaxa mușchii. Aplicarea de gheață după exerciții poate ajuta la reducerea durerii și inflamației. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pot reduce, de asemenea, inflamația articulațiilor, durerea și rigiditatea.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend