Artrita septică


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Artrita septică este o infecție dureroasă la nivelul unei articulații care poate proveni de la germeni care călătoresc prin fluxul sanguin dintr-o altă parte a corpului. Artrita septică poate apărea, de asemenea, atunci când o leziune penetrantă, cum ar fi o mușcătură de animal sau un traumatism, transmite germeni direct în articulație.

Sugarii și adulții în vârstă sunt cei mai susceptibili de a dezvolta artrită septică. Persoanele care au articulații artificiale sunt, de asemenea, expuse riscului de artrită septică. Genunchii sunt cel mai frecvent afectați, dar artrita septică poate afecta și șoldurile, umerii și alte articulații. Infecția poate deteriora rapid și grav cartilajul și osul din interiorul articulației, astfel încât tratamentul prompt este crucial.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Tratamentul implică drenarea articulației cu un ac sau în timpul unei intervenții chirurgicale. De asemenea, de obicei sunt necesare antibiotice.

Simptome


Artrita septică provoacă de obicei disconfort extrem și dificultăți în utilizarea articulației afectate. Articulația ar putea fi umflată, roșie și caldă, iar dumneavoastră ați putea avea febră.

Dacă artrita septică apare într-o articulație artificială (infecție a articulației protetice), semnele și simptomele, cum ar fi dureri minore și umflături, pot apărea la luni sau ani după o operație de înlocuire a genunchiului sau a șoldului. De asemenea, poate apărea o slăbire a articulației, care provoacă durere în timpul mișcării articulației sau în timp ce puneți greutate pe articulație. De obicei, durerea dispare atunci când se află în repaus. În cazuri extreme, articulația se poate disloca.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend