Artrita septică


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Artrita septică este o infecție dureroasă la nivelul unei articulații care poate proveni de la germeni care călătoresc prin fluxul sanguin dintr-o altă parte a corpului. Artrita septică poate apărea, de asemenea, atunci când o leziune penetrantă, cum ar fi o mușcătură de animal sau un traumatism, transmite germeni direct în articulație.

Sugarii și adulții în vârstă sunt cei mai susceptibili de a dezvolta artrită septică. Persoanele care au articulații artificiale sunt, de asemenea, expuse riscului de artrită septică. Genunchii sunt cel mai frecvent afectați, dar artrita septică poate afecta și șoldurile, umerii și alte articulații. Infecția poate deteriora rapid și grav cartilajul și osul din interiorul articulației, astfel încât tratamentul prompt este crucial.

Tratamentul implică drenarea articulației cu un ac sau în timpul unei intervenții chirurgicale. De asemenea, de obicei sunt necesare antibiotice.

Simptome


Artrita septică provoacă de obicei disconfort extrem și dificultăți în utilizarea articulației afectate. Articulația ar putea fi umflată, roșie și caldă, iar dumneavoastră ați putea avea febră.

Dacă artrita septică apare într-o articulație artificială (infecție a articulației protetice), semnele și simptomele, cum ar fi dureri minore și umflături, pot apărea la luni sau ani după o operație de înlocuire a genunchiului sau a șoldului. De asemenea, poate apărea o slăbire a articulației, care provoacă durere în timpul mișcării articulației sau în timp ce puneți greutate pe articulație. De obicei, durerea dispare atunci când se află în repaus. În cazuri extreme, articulația se poate disloca.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend