Ăsta ești

Ăsta ești


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Trăim cu o grămadă de nesiguranțe. Să fim serioși, aspectul și prezentarea contează destul de mult în societatea actuală, dar unele elemente sunt profund greșite. Ne uităm la noi și observăm că avem nasul prea mare, buzele prea subțiri, sânii prea mici, părul prea rar, dinții prea galbeni. Ne întristăm teribil și ne pierdem stima de sine, dorind imediat să rezolvăm defectele, sperând că ștergerea lor ne va schimba viața în mod spectaculos.

Facem o schimbare estetică și apoi observăm că avem nevoie de alta, revenind la aceeași stare de limitare socială, pentru că problema nu era acolo ci în altă parte. Câți au puterea să se uite în oglindă și să se ia în râs, spunând: ia uite ce nas mare am și ce aiurea îmi stă părul, dar ăsta sunt, frate! Ăsta sunt. Făcând asta de multe ori, realizăm că suntem chiar simpatici și ne acceptăm fix așa, putându-ne concentra pe ceea ce contează cu adevărat.

Vrei să te pliezi pe dorințele societății. Trebuie să vorbești într-un fel, să te porți cumva, să arăți bine, să câștigi bine, să mulțumești multă lume, să-ți pui probleme despre ce gândește x despre tine. Nu realizezi că tocmai ți-ai abolit personalitatea, intrând în regula uniformizării generale. Îți pierzi armonia proprie încercând să fii pe placut tuturor. Sigur că trebuie să respecți niște reguli, să vorbești civilizat, să fii curat, dar în rest, scuzați expresia, just fuck it! Tu ești tu și vorbești așa cum vrei. Nu ai cum să mulțumești pe toată lumea. X te va vorbi oricum pe la spate. Nu faci concursuri de câștigat bani cu nimeni. Sau de frumusețe. Îți vezi de tine și încerci să fii tu, să-ți dezvolți lucrurile care chiar contează cu adevărat, să te accepți, să te iubești, să faci câte ceva frumos în viața ta. Ăsta ești. De la nasul urât până la părul rar. Dincolo de ele, poți crește în tine noi rețele neuronale, pasiuni, calități, lucruri importante, izvoare de stimă de sine.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Cât despre restul, la naiba. Viața e a ta, e una și se consumă repede. Nu-ți pierde timpul cu nimicuri. Uită-te în oglindă, râzi de moaca ta și spune: ăsta sunt! Și sunt foarte mișto așa.

V.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend