Bagel cu ou și avocado- rețetă sănătoasă

DUBLĂ LANSARE! 2 CĂRȚI NOI - 50% reducere ai autograf de la autor

Știi teoretic că micul dejun e important și că e bine să nu sari peste el, dar dimineața ești pe fugă și nu ai timp să pregătești întotdeauna ceva?

Te frustrează faptul că vrei să începi ziua sănătos dar sfârșești prin a lua un produs de patiserie sau un covrig pe fugă, în drum spre serviciu? Sau că lucrezi de acasă, deschizi laptopul și uiți să mănânci, pentru ca mai apoi să sfârșești în pachetul de biscuiți sau de chipsuri?

Mulți dintre pacienții cu care lucrez simt același lucru, dar se pot găsi soluții sănătoase de mic dejun cumpărat , care să îți ofere energie, dar și proteine, minerale și vitamine pentru întreaga zi!

Farfuria sănătoasă pe care ți-o propun azi e un mic dejun cumpărat- un bagel cu semințe, cu cremă de brânză, ou fiert și avocado!

Bagelul nu e altceva decât o chiflă cu o gaură în mijloc- adică mai puțină pâine și mai multă umplutură! Iar dacă aceasta e una sănătoasă , cu proteine de bună calitate (din ou ), cu grăsimi bune (avocado ) și cu fibre din semințe, ruccola, roșie și microplante e o alegere perfectă!

Poți să optezi și pentru un sandviș cu pâine integrală sau lipie, cu somon, avocado sau prosciutto, cremă de brânză sau hummus, cașcaval și legume! Evită salamul, șnițelul sau sosurile grase!

Cât despre patiserie, pe cât de bună e la gust, pe atât de săracă în nutrienți- având numai făină albă, ulei ( untul e rar folosit deoarece e scump) și… ZAHĂR ( chiar și în covrigii simpli, pentru a-i face mai buni la gust)! De aceea te sfătuiesc să lași patiseria ca excepție, pentru zilele cu multă mișcare!

Micul meu dejun a avut până în 480 kcal și chiar dacă a fost o cremă de brânză grasă ( normală și nu degresată), iar din cele 22 g, a avut doar 4 g de grăsimi rele- restul fiind nesaturate! În plus 52 g de carbohidrați, 19 g de proteine și 6 g de fibre, plus vitamina A, C, potasiu, calciu și fier!

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

50% reducere la orice carte din SHOP!

-50%

Adio, zahăr!

27,50lei
-50%

Înflorire umană

29,50lei
-50%

Cartea femeii sănătoase

3
27,50lei
-50%

Dieta Perfectă

30
27,50lei
-50%

Jurnalul unui medic tânăr: Dragă suflet

8
25,00lei
-50%

O altă poveste de iubire

18
27,50lei
-50%

Sănătatea inimii pe înțelesul tuturor

23
27,50lei
-50%

Să-ți pui o dorință

12
27,50lei
-50%

Medicina povestită pe înțelesul tuturor

565
22,50lei
-50%

Culorile uitării (mic tratat despre memorie)

14
27,50lei
-50%

Dragă inimă, ediție aniversară

27
27,50lei
Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.