Bagel cu ou și avocado- rețetă sănătoasă


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Știi teoretic că micul dejun e important și că e bine să nu sari peste el, dar dimineața ești pe fugă și nu ai timp să pregătești întotdeauna ceva?

Te frustrează faptul că vrei să începi ziua sănătos dar sfârșești prin a lua un produs de patiserie sau un covrig pe fugă, în drum spre serviciu? Sau că lucrezi de acasă, deschizi laptopul și uiți să mănânci, pentru ca mai apoi să sfârșești în pachetul de biscuiți sau de chipsuri?

Mulți dintre pacienții cu care lucrez simt același lucru, dar se pot găsi soluții sănătoase de mic dejun cumpărat , care să îți ofere energie, dar și proteine, minerale și vitamine pentru întreaga zi!

Farfuria sănătoasă pe care ți-o propun azi e un mic dejun cumpărat- un bagel cu semințe, cu cremă de brânză, ou fiert și avocado!

Bagelul nu e altceva decât o chiflă cu o gaură în mijloc- adică mai puțină pâine și mai multă umplutură! Iar dacă aceasta e una sănătoasă , cu proteine de bună calitate (din ou ), cu grăsimi bune (avocado ) și cu fibre din semințe, ruccola, roșie și microplante e o alegere perfectă!

Poți să optezi și pentru un sandviș cu pâine integrală sau lipie, cu somon, avocado sau prosciutto, cremă de brânză sau hummus, cașcaval și legume! Evită salamul, șnițelul sau sosurile grase!

Cât despre patiserie, pe cât de bună e la gust, pe atât de săracă în nutrienți- având numai făină albă, ulei ( untul e rar folosit deoarece e scump) și… ZAHĂR ( chiar și în covrigii simpli, pentru a-i face mai buni la gust)! De aceea te sfătuiesc să lași patiseria ca excepție, pentru zilele cu multă mișcare!

Micul meu dejun a avut până în 480 kcal și chiar dacă a fost o cremă de brânză grasă ( normală și nu degresată), iar din cele 22 g, a avut doar 4 g de grăsimi rele- restul fiind nesaturate! În plus 52 g de carbohidrați, 19 g de proteine și 6 g de fibre, plus vitamina A, C, potasiu, calciu și fier!

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Arhire Amalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend