#BikeForScience – să pedalăm pentru știință

#BikeForScience – să pedalăm pentru știință


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Faptul că acum vorbim de speranță de viață de peste 80 de ani, de multiple boli eradicate, de tratamente moderne pentru cancere sau afecțiuni rare, de intervenții inovative realizate cu ajutorul roboților, ei bine, toate se datorează științei. Lăsând deoparte pandemia (peste care vom trece, negreșit), trăim cele mai bune vremuri, în care tehnologia avansează într-un ritm fascinant. Știința ne invită să o descoperim, înțelegem, manevrăm în folosul nostru. Dar nu e atât de ușor.

Să luăm un exemplu. Pentru ca un medicament nou să ajungă să fie administrat pacienților, o companie apelează la cercetători. Ei identifică o nevoie, propun mai multe căi de abordare, construiesc una sau mai multe molecule, pun la un loc și molecule adjuvante, testează riguros preparatul obținut până ce este clar că el are rezultate bune (trebuie să bată placebo sau molecule similare) și un profil de siguranță bine identificat, apoi medicamentul primește aprobarea finală. De cele mai multe ori trec ani buni în acest proces. Companiile farmaceutice apelează la cercetători propria sau colaborează cu instituții prestigioase, cu medici, universități, spitale, totul pentru a progresa, a înțelege mai bine afecțiunile, a avea posibilități sporite de control și tratament. Este util să cuprindem tot acest proces care nu e deloc ușor și, mai mult, să punem lupa pe componenta cercetare.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Fără cercetare nu avem premize, nu avem studii, nu avem rezultate, nu avem progres. Acest domeniu reprezintă o componentă crucială și el trebuie finanțat corespunzător din mai multe direcții: stat, privat, civic. O împletire armonioasă a celor trei direcții duce la o societate mai sănătoasă.

Luând doar privatul și civicul într-un exemplu minunat, vreau să vă povestesc un pic despre proiectul Bike For Science. Pe scurt, compania Bristol Myers Squibb România ne invită la un gest sănătos, și anumite mersul pe bicicletă. Ținta este de 50.000 de kilometri pedalați, pedalati pana la sfarsitul lunii noiembrie. În schimbul efortului colectiv, Bristol Myers Squibb va finanța printr-un grant un proiect de cercetare al unei Universități de Medicină și Farmacie din România. 

Ce trebuie să faci? Simplu. Pedalezi afară sau înăuntru, contorizezi kilometrii parcurși cu o aplicație dedicată (poți folosi de exemplu Strava), faci o captură de ecran și postezi pe Facebook sau Instagram, folosind hashtag-ul #BikeForScience. Kilometrii se adună și ne dorim să se strângă chiar mai mulți de 50.000, pentru că ei sunt direct proporționali cu un stil de viață sănătos, pe care cred că ni-l dorim cu toții. Foarte important, însă, pentru a putea fi luate în calcul, postările voastre trebuie să fie publice, folosind hashtag-ul #BikeForScience.

Proiectele de cercetare ale universităților pot fi trimise la  contact@bikeforscience.ro , iar ele trebuie să descrie, în maximum 10 pagini, scopul cercetării, nevoia de finanțare și metodologia de studiu propusă. Termenul limită pentru înscrierile universităților este finalul lunii aprilie 2021.

Așadar, let’s Bike For Science! #BikeForScience

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend