Boala în care ți-e somn…continuu.


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Ce este narcolepsia?

Narcolepsia este o tulburare neurologică care provoacă somnolență extremă în timpul zilei; unii pacienți prezintă episoade intermitente și incontrolabile de adormire în timpul oricărui tip de activitate.

Simptome de narcolepsie

  • Somnolență excesivă în timpul zilei
  • Cataplexie (pierderea bruscă a tonusului muscular)
  • Halucinații
  • Paralizia somnului (o incapacitate temporară de a te mișca sau de a vorbi la adormire sau trezire) care durează câteva secunde până la câteva minute, după care persoana se recuperează complet.

Tratamentul 

Modificări ale stilului de viață (practicați o igienă bună a somnului, limitați cofeina, tutunul și alcoolul, faceți exerciții fizice, obțineți mai multă lumină solară, programați pui de somn, țineți o listă de sarcini și rămâneți organizat)

Medicamente (stimulente, antidepresive, oxibat de sodiu)

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend