Ca să fiu iubit

Ca să fiu iubit

Are Mircea Cărtărescu o declarație interesantă, care m-a pus pe gânduri. Spune el că scriitorul scrie pentru a fi iubit. Pare simplu, dar ideea ascunde mai multe resorturi.

Eu am început să scriu ca o contrapondere la uzura grea din medicină. În același timp, trecut prin perioade cu anxietate marcată și depresie, scrisul pentru mine a fost un refugiu, iar ulterior a devenit o formă de terapie. M-am vindecat și prin scris. Actul creației nu e tocmai ușor, dar el limitează gândurile și forțează concentrarea pe o singură acțiune. Dacă vreți, e ca la meditație. Când scriu, aliniez o axă trasă prin creier, inimă și mână, apoi aranjez cuvintele și duc totul mai departe, până în momentul în care cred că am terminat. În realitate oprirea e un sacrilegiu, pentru că mereu aș mai schimba câte ceva.

Scrisul a devenit motiv de satisfacție, dar și de tristețe. Când știi că ale tale cărți ajung la oameni și-i ating în mai multe feluri, te bucuri inevitabil. Când mai știi că-n țara asta cartea nu e deloc o prioritate și mai bine de 90% din populație nu citește nici măcar o carte pe an, te amărăști.

Îi dau dreptate lui Mircea Cărtărescu. Și eu scriu ca să fiu iubit. Am o doză mare de nefericire în mine. De inadaptare. De singurătate. De disperare. Mă agăț de iubirea oamenilor și mă-nvelesc, de cele mai multe ori, cu o pătură de visuri. Îmi imaginez cum ei citesc și au emoții, suspină, râd, plâng, se bucură, se înfurie, se schimbă, iar la final zic „da, mi-a plăcut ce a scris omul ăsta”.

Am plonjat de curând în domeniul cărților pentru copii, cu Oni și vulpea fermecată, iar feedback-ul celor mici m-a copleșit. Cred că mă agăț de provocări, de încercări, de iubirea oamenilor de toate vârstele.

Însă i-aș schimba și vorba lui Mircea, fără să-l supăr. Eu scriu ca să fiu.

Cine e interesat de cărțile mele, le găsește acum la reducere de Black Friday, cu doar 79 de lei pentru tot pachetul de 7 cărți.

Dacă tot ești aici…


Scriu de mulți ani de zile și, bazându-mă pe toată pregătirea mea de medic, ofer explicații și materiale pentru publicul larg. Ele sunt accesibile oricând, gratuit. Toate eforturile mele pot continua dacă această comunitate, despre care îmi place să cred că este plină de empatie, generozitate și bunătate, va susține munca mea. 

Cum se poate face asta? E simplu: am scris 7 cărți pentru adulți și 1 pentru copii; ele sunt deosebit de utile și pline de povești care îți vor încălzi inima. Le poți lua din SHOP, la prețuri extrem de accesibile, mai ales în varianta pachetelor. Am redus atât de mult prețurile tocmai pentru ca aceste cărți să ajungă la cât mai mulți dintre voi și să vă bucure, dar și ajute să fiți sănătoși. De Black Friday, trebuie să știi că pachetul de 7 cărți este acum doar 79 de lei, iar cartea pentru copii este doar 29 de lei.

Tot în SHOP mai găsești căni speciale cu mesaje construite de mine, dar și artprint-uri înrămate, deosebit de frumoase, acum la reduceri mari de tot.

Mulțumesc tuturor!

Dă mai departe acest articol pe Facebook, Whatsapp sau Messenger, pentru a face împreună educație de calitate și a distribui lucruri utile.

Intră în comunitate

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate, toate oferite gratuit. Te aștept!

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Vasi Rădulescu
Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.
Send this to a friend